Stanojević oteran iz PAOK-a!

Autor:

Posle samo 50-ak dana Aleksandar Stanojević više nije trener solunske ekipe!

112
A- A A+
Aleksandar Stanojević Foto: MONDO - Petar Stojanović Aleksandar Stanojević

  U predvečerje prvog meča plej-ofa za plasman u Ligu Evrope protiv švedskog Ostersunda, uprava solunskog PAOK-a odlučila je da smeni trenera Aleksandra Stanojevića i na njegovo mesto postavi Rumuna Razvana Lučeskua.

Stanojević je došao u PAOK pre dva meseca, kada je potpisao trogodišnji ugovor, nalsedivši Vladimira Ivića, koji je u prošloj sezoni osvojio grčki kup.

PAOK je danas u ranim popodnevnim časovima saopštio da se razilazi od srpskog trenera, koji je vodio ekipu u samo dve takmičarske utakmice (PAOK je izbacio Olimpik iz Donjecka u kvalifikacijama za Ligu Evrope)!

"Stanojević je dobar trener, ali u ovoj fazi nam treba čovek drugačijih karakteristika. Ovo je zajednička odluka sportskog sektora koju je prihvatio vlasnik kluba. Sportski sektor je za ovaj potez preuzeo odgovornost", piše u saopštenju PAOK-a.

U svakom slučaju, čudna dešavanja u solunskom klubu, mada nije da im je strano ovakvo ponašanje. PAOK je, recimo, prošle sezone osvojio nacionalni kup, a onda je propustio šansu da se plasira u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Vladimir Ivić, dodatašnji trener, platio je "ceh", a na njegovo mesto doveden je Aleksandar Stanojević, još jedno Partizanovo dete, sa ambicijama da nadmaši uspehe Ivića.

Ali, gazde PAOK-a kao da nemaju strpljenja i žele sve preko noći.

Neobična su razmišljanja da trenera treba promeniti posle mesec i po dana na poslu, pred utakmicu koja može da donese Ligu Evrope i posle nekoliko prijateljskih mečeva.

Kao što je to primetio jedan grčki novinar: "Pa, ne dovodi se trener za pobede u prijateljskim utakmicama!".

Sve vesti