"Za krst časni"... pala poslednja klapa Nemanjića!

Autor:

Posle 100 radnih dana pala poslednja klapa serije "Nemanjići - rađanje kraljevine". Ekipa serije čestitala glumcu koji je završio ulogu Stefana Nemanje pokličom "Za krst časni i slobodnu zlatnu"

"Za krst časni"... pala poslednja klapa Nemanjića! Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Nakon tri meseca završeno je snimanje serije "Nemanjići – Rađanje kraljevine" po scenariju Gordana Mihića i režiji Marka Marinkovića.

U Vojnom lovištu u Dobanovcima snimala se komanda Stefana Nemanje za napad. Posle putovanja kroz istoriju dugog pet meseci tokom kojeg je obišla 230 autentičnih lokacija, ekipa serije je čestitala glumcu Mladenu Neleviću koji je posle 100 snimajućih dana završio ulogu Stefana Nemanje pokličom "Za krst časni i slobodu zlatnu!".

POGLEDAJTE TREJLER!

"Sjajan osećaj zahvatio nas je ovih teških dana, vrelih. Inače imali smo sreću sve vreme snimanja, svaki dan nam je bio dosta pogodan za nas. Sad ovih poslednjih desetak dana bila je ogromna vrućina, ali osećaj je onako kao da nešto teško spadne sa vas, tako otprilike. Kao kada skinete kostim", rekao je glumac Mladen Nelević RTS-u.

POGLEDAJTE SLIKE SA SNIMANJA

Tokom meseci snimanja, glumcima su najveći izazov predstavljale scene bitaka.

"Bilo je dosta tih zahtevnih scena, pre svega nekakvih akcionih tako da kažem, koje do sada nismo radili sa konjima, sa puno statista i vojskom, tako da to su bili najveći izazovi što se tiče moje uloge, ja sam imao uglavnom te delove", rekao je glumac  Aleksandar Đurica.

U projektu RTS-a učestvovalo je 218 glumaca i oko 2.700 statista. Puno posla bilo je i za kostimografe i majstore za izradu srednjovekovnog oružja..

Rađanje srpske kraljevine, prva dramsko-igrana televizijska obrada srpskog Srednjeg veka počeće da se emituje krajem ove godine.

PODSETITE SE INTERVJUA S VOJINOM ĆETKOVIĆEM

Izvor: MONDO

Sve vesti