I pobeda i tuča: Srbija u polufinalu!

Autor:

Juniorska reprezentacija Srbije u polufinalu Svetskog prvenstva. Pobeda nad Italijom i tuča.

9
A- A A+

Protiv Italijana u vaterpolu, u bilo kojem starosnom uzrastu, uvek tvrdo, na nož, burno.

Tako je bilo i u četvrtfinalnom duelu Svetskog juniorskog prvenstva u Beogradu, u kojem je ekipa Vladimira Vujasinovića demonstrirala snagu u bazenu i plasirala se u polufinale u kojem će se boriti protiv Grčke (igraće se u zatvorenom bazenu zbog najavljenih vremenskih nepogoda od 20.30h).

Srbija - Italija 17:9 (4:2, 4:2, 4:2, 5:3).

Ključni trenuci utakmice dogodili su se u drugoj četvrtini. Imala je Srbija vođstvo u prvoj četvrtini 4:1, ali su Italijani došli do gola minusa (4:5), a potom su propustili nekoliko šansi za izjednačenje.

Golovima sjajnih Radomira Drašovića (ukupno tri gola), Đorđa Vučinića (četvorostruki strelac), kao i Nikole Radovića, Srbija je otišla na +4 (8:4), da bi usledila više nego burna treća četvrtina.

Srbija je čuvala vođstvo, da bi izbilo koškanje u bazenu, a najveći ceh platio je Radomir Drašović, koji je isključen, baš kao i dva italijanska igrača.

Uglavnom treći deo igre završen je još ubedljivijom prednošću Srbije - 12:6.

Početkom poslednje četvrtine, Veljko Tankosić je pogodio za ogromnih 13:6 na oduševljenje dobro popunjenih tribina sportskog centra "Milan Gale Muškatirović".

Italijani su potom postigli dva vezana gola, da bi Vladimir Vujasinović pozvao tajm-aut i podigao glas: "Šta vam je, bre!?".

Glas legendarnog igrača ovog sporta otrežnjujuće je delovao na srpskim tim, koji je vezao četir gola za ogromnih 17:8...

SRBIJA: Filipović, Tankosić 2, Tomić 1, Lukić 2, Vučinić 4, Gvozdanović 1, Drašović 3, Toholj 1, Janković, Radojević, Radonjić 2, Velkić 1 i Belopavlović.

Bravo, momci!

Sve vesti