Nastavljeno osipanje Zadra

Autor:

Redove jedinog dalmatinskog kluba u prvoj ABA ligi napustio je još jedan nosilac igre iz minule sezone.

Nastavljeno osipanje Zadra Foto: MN Press

Krilni centar Boris Barać (25 godina, 205 cm) posle dve i po sezone je otišao iz Zadra i potpisao za češki Nimburk, koji se 2010/11 takmičio u ABA ligi, a u kontinuitetu je prvak svoje zemlje još od 2004. godine.

Barać je prošle sezone bio drugi u svom timu po indeksu korisnosti, broju postignutih poena, broju skokova i odigranih minuta, iza srpskog centra Ivana Marinkovića.

Marinković se takođe rastao sa Zadrom, prešavši u turski Ješilgiresun (treniraće ga Mihailo Uvalin), a ovog leta su otišli još Ivan Ramljak (Cedevita), Maj Kovačević (Krka), Mario Špaleta (Split) i Ivan Vraneš (Vilebruk, Belgija).

Istovremeno, Zadar nije angažovao još nijedno pojačanje, pa trener Aramis Naglić za narednu sezonu računa na iskusnog Jakova Vladovića, Lovru Bašića, Mislava Brzoju, Kristijana Krajinu i Tonija Jelenkovića.

Na prvim treninzima ovih dana je prisutno nekoliko malo poznatih mladih igrača i povratnika iz inostranstva, kao i veteran Šime Špralja, koji bi posle 12 godina mogao ponovo da zaigra za Zadar.

Do početka sezone ostalo je još mesec i po dana, dovoljno da se oformi relativno kvalitetan tim, ali trenutno deluje da će Zadrani biti među kandidatima za ispadanje u novoformiranu "B" ABA ligu.

Sve vesti