Gori širom Podgorice, ugrožene kuće

Autor:

Služba zaštite i spašavanja glavnog grada Crne Gore danas je gasila požare na 15 lokacija. Na teritoriji Podgorice aktivna su tri požara, na Radovču ugrožene kuće i vikendice.

Gori širom Podgorice, ugrožene kuće Foto: Vlada Crne Gore/B.Ćupić

Svi požari se zasad drže pod kontrolom.

"Na teritoriji Podgorice aktivna su tri velika požara - na Radovču, na Trmanju i jutros je izbio požar na području karaule Jagoda na granici sa Albanijom", kazao je za TVCG komandir Službe zaštite Podgorica, Lazar Čađenović.

Na brdu Radovče nadomak Podgorice vatra je zahvatila borovu šumu, a ugroženo je više kuća i vikendica.

"Ugroženo je više kuća i vikendica, tamo su tri vatrogasna vozila i komunalno vozilo za dopremanje vode. Takođe na tom lokalitetu dejstvuju dva aviona direktorata za vanredne situacije", kazao je CdM-u načelnik Vatrogasne službe Andrija Čađenović.

Spaskovski: Stojim pored magacina, NEMA EKSPLOZIVA

Na licu mesta su tri vatrogasna vozila i komunalno vozilo za dopremanje vode. Požar na Trmanju je za sada pod kontrolom i kuće i imanja nisu ugroženi.

"Tamo je jedna posada i komunalno vozilo za dopremanje vode", istakao je Čađenović.

Požar na karauli Jagoda je za sada pod kontrolom.

"Izgoreo je pomoćni objekat- napušteni, a kuća koja je u neposrednoj blizini je sačuvana", naveo je Čađenović.

Lokalizovani su požari na više lokacija na području podgoričke opštine - kod trafostanice u Zagoriču, u blizini krivog mosta, u Dalmatinskoj ulici, na Bioču i dva požara u gradskoj opštini Golubovci.

"Požar u Berima je lokalizovan, izgoreo pomoćni objekat. U pomoć su nam pritekle tri posade Vojske Crne Gore", kazao je Čađenović.

RS: Vatreni pojas dug 20 KILOMETARA, vatra do kuća

Sve vesti