Ivana šampionski: Idemo dalje

Autor:

Srpska atletičarka Ivana Španović posle neverovatnog peha smogla snage da prizna: "Ovo su normalne stvari u sportu i jednom je moralo da se desi".

Neke stvari u životu su, jednostavno, neverovatno. Jednostavno se dese i vi tu ne možete ništa.

Takva neverovatna stvar dogodila se, nažalost, Ivani Španović, najboljoj srpskoj atletičarki, u najgorem mogućem trenutku. U poslednjem skoku na Svetskom prvenstvu u Londonu, skoku za medalju, moguće zlatnu, Ivana je odletela preko sedam metara.

Svi smo poskočili, verujući da je medalja obezbeđena, nadali smo se zlatu. Kad, na semaforu je pisalo - 6,91 metar. Da li je moguće!? Izgledalo je mnogo duže.

A onda šok - otpao joj je prokleti papir sa leđa i ostavio je trag u pesku!

Pa kako baš u tom trenutku!!!

Tragično!

I onda još jedan podatak kao so na ranu:

Brojevi na leđima POSLEDNJI put!

Ivana se gorko nasmejala. Nije vredela ni uložena žalba. Na kraju joj je izmakla i bronzana medalja. Za JEDAN CENTIMETAR!

Srbija je u neverici, ali je Ivana smogla snage da da šampionsku izjavu, koju je preneo Atletski savez Srbije:

"Ovo je definitivno bilo jedno od takmičenja, čiji ishod nisam očekivala. Imala sam problema na zaletištu, najviše zbog vetra, falila su mi takmičenja koja nisam imala ove godine zbog povreda. Koliko god da mi je teško da priznam, ovo su normalne stvari u sportu i jednom je moralo da se desi. Da sam bila sposobna za medalju, bila sam. Da li za zlatnu, vi najbolje možete da procenite".

Poslala je i poruku svima u Srbiji:

"Zahvalila bih se svima u Srbiji na ogromnoj podršci, ne samo danas, već i prethodnih nekoliko godina. Idemo dalje!".

Bravo, kraljice, idemo dalje!

Sve vesti