Teleportujte tu zihernadlu u svemir - zauvek!

"Nepravda. Iz Srbije sam", napisala je Ivana Španović.

Posle nikad viđene scene u istoriji atletike, odnosno gubitka zlatne medalje u finalu Svetskog prvenstva zbog zihernadle (!?) koja se otkačila i napravila trag u pesku iza njenih leđa, naša najbolja sportistkinja Ivana Španović nije mogla mnogo toga da kaže.

A, i šta bi rekla?

Sudije su, naravno, ostale pri svom, medalje su podeljene njenim rivalkama, a Ivana je u hotel morala sa zihernadlom i brojem, umesto zlatom.

Sve što je potom na društvenim mrežama uspela da "sroči" je sledeće:

1. Nepravda.
2. Iz Srbije sam.
Znam da je zlato moje. Kad-tad.

1.Nepravda. 2.Iz Srbije sam. Znam da je zlato moje. kad-tad.

A post shared by Ivana Španović (@ivanaspanovic) onIvana Španović ima 27 godina i iako neće imati "bolje" godine za zlato na Svetskom prvenstvu, a sledeće je 2019. u Atini, u pravu je - njeno je kad-tad.

Do tada, moramo da se zapitamo kako je moguće da neko posveti život sportu i atletici, da od trena kada otvori oči do momenta kada utone u san, i to godinama iznova i iznova, radi sve što može da bi jednog dana, možda, uz mnogo odricanja, rada i ulaganja bio u prilici da se bori za zlato i da onda, kada se konačno u poslednjoj, šestoj seriji "katapultira" na pobedničko postolje i ostvari životne snove - pobedi jedna zihernadla.

I to u eri kada se preko optičkih vlakana uspešno izvodi kvantna teleportacija fotona u svemir, u eri kada je parče nokta ili jedna dlaka potrebna da bi se napravila još jedna, identična Ivana Španović ili bilo ko drugi na ovoj planeti, sa koje ćemo za nekoliko godina putovati na obilazak obližnjih planeta iz Sunčevog sistema…

U Pekingu, gde fotoni nestaju i pojavljuju se u svemiru, Milorad Čavić 2008. godine "nije dovoljno jako pritisnuo taster iako je stigao prvi".

U Londonu, na stadionu udaljenom sat i pet minuta vožnje od Kembridža, odnosno sat i 45 do Oksforda, centrima svetske nauke, Ivana Španović 2017. godine "nije skočila najdalje jer se otkačila zihernadla, povukla broj za sobom i napravila trag u pesku".

Da čovek ne poveruje!

Kao da čitamo vesti sa Olimpijskih igara 1948. u razrušenom Londonu, a ne...

P. S. Svetska atletska federacija trebalo bi da se izvini Ivani Španović i Atletskom savezu Srbije zato što 2017. godine nije sposobna za bolje rešenje od zihernadle i papira, ostalo je manje-više po pravilima (koja verovatno nisu pisana za slučaj da se otkači broj s majice).

Sve vesti