Džonson o papirnatim brojevima: Nema smisla!

Autor:

Nekadašnji svetski rekorder na 200 i 400 metara saoseća sa Ivanom Španović.

Legendarni američki sprinter Majkl Džonson reagovao je na slučaj Ivane Španović, kojoj je u petak uveče nesrećnim spletom okolnosti izmakla zlatna medalja u skoku u dalj na Svetskom prvenstvu u Londonu.

Džonson, koji je bio svetski rekorder na 200 i 400 metara i ima 12 zlata sa Olimpijskih igara i svetskih prvenstava,izjavio je da ne može da shvati da tako nešto može da se dogodi u današnje vreme.

"Pored toliko novca i tehnologije, atletičarima su na obe strane dresa prikačeni papiri koji se vijore na vetru. Meni to nema smisla. Imena im pišu i napred i nazad, sve zbog sponzora", rekao je Džonson za "Bi-Bi-Si" u okviru rasprave o papirnim brojevima i zihernadlama.

Ivana Španović završila je takmičenje na četvrtom mestu, iako je u šestoj seriji imala skok za zlato. Njoj se pri doskoku odlepio broj sa poleđine dresa i ostavio trag u pesku, što joj je donelo slabiji rezultat.

Atletski savez Srbije se žalio na odluku sudija, ali je zahtev odbijen.

Predsednik ASS Veselin Jevrosimović na Twitteru je napisao da je SP u Londonu poslednje takmičenje na kome će brojevi biti kačeni na leđa atletičara.

Sve vesti