Kraj pre kraja za Dudaša: Sledeći put na medalju

Autor:

Reprezentativac Srbije nije uspeo da završi takmičenje u desetoboju na Svetskom prvenstvu u Londonu.

Kraj pre kraja za Dudaša: Sledeći put na medalju Foto: MN Press

Srpski desetobojac Mihail Dudaš odustao je od daljeg takmičenja na Svetskom prvenstvu u Londonu, zbog povrede noge koju je zaradio prilikom pada u trci na 110 metara sa preponama.

On je posle prvog dana zauzimao osmo mesto i bio u prilici da se bori za visok plasman, ali sve je manje-više palo u vodu kada je diskvalifikovan iz prve subotnje discipline, iako se pridigao i završio trku.

Dudaš je nastavio da se bori i u bacanju diska je zabeležio 14. rezultat, ali je uoči večernjeg programa odustao zbog bola u nozi.

Tri discipline pre kraja desetoboja (skok s motkom, bacanje koplja, 1.500 metara) zauzimao je 25. mesto u generalnom plasmanu, sa 4.967 bodova.

"Ovo što se desilo je samo posledica nekih stvari u sistemu koje treba da promenimo. Bio sam u jako dobroj formi i zbog toga mi je odustajanje još teže palo", rekao je Dudaš, a prenela pres služba ASS.

"Ovakve stvari se dešavaju, prepone i motka su za desetobojce 'ruski rulet', uvek se desi da tu neko otpadne. Meni se to nije desilo sve do sada, kada je možda bilo najvažnije. Trebalo je da se nađem možda čak i u borbi za medalju, ali šta da se radi, ostaviću to za sledeći put".


Dudašu se na određeni način ponovio peh sa prošlogodišnjih Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, kada je zbog povrede lakta odustao nakon osam disciplina. U tom trenutku zauzimao je 14. poziciju.

Sve vesti