Ćavi o Nejmaru: Bizarno...

Autor:

Legendarni fudbaler Barselone iznenađen zbog odluke Brazilca da pređe u redove Pari sen Žermena.

Nejmaru se više nije sviđalo u Barseloni i poručio je Pari sen Žermenu da će biti njihov ukoliko aktiviraju njihovu otkupnu klauzulu. Nekoliko nedelja od prvobitnog trača da bi ovo moglo da se desi - Nejmar je predstavljen u Parizu gde je počeo novu eru svetskog fudbala...

Legendarnog fudbalera Barse Ćavija iznenadila je ova odluka Brazilca sa kojim je i sam igrao, pa je svoje čuđenje izrazio u intervjuu za francuski "Parizijen".


"Bizarno je da fudbaler ne želim da ostane u Barseloni. To se zaista retko događanja. Prošlo je 17 godina otkako je Luiš Figo odlučio da pređe u Real, a isto je i u slučaju Nejmara gde je PSŽ bio samo njegov izbor", kazao je Ćavi koji je poručio da u Kataru (Al-Sad) igra svoju poslednju sezonu u karijeri, a počela je davne 1998. godine.

Nejmar je plaćen 222 miliona evra, i uz bogatu platu i bonuse koje idu uz to, radi se o transferu koji bi mogao da promeni fudbal. 

"Mora ipak da se poštuje njegova lična odluka. Razumem razočaranje kod navijača Blaugrane pošto on nije dao nikakvo objašnjenje. Otišao je bez ikakve konferencije za medije, ali tako je kako je...", kazao je Ćavi koga je i samog izgleda pogodio ovaj transfer.

Ćavi je istakao i da Barsa mora pametno da odluči kako će potrošiti dobijeni novac, a njemu se posebno dopada mladi Usman Dembele iz Dortmunda za koga kaže da je veoma dobar igrač odličnih fizičkih i tehničkih kvaliteta.

On je propustio poslednji trening Dortmunda i to je razljutilo trenera i navijače...

"Ima dvadeset godina što znači samo dve strvari: ima veliku budućnost pred sobom, ali to mora da pokaže i na mentalnom planu u klubu veličine Barselone".

Barselona je takođe pred potpisom brazilskog veziste Paulinja.

Sve vesti