Klop o golu iz ofsajda, Kutinju, najvećoj mani...

Autor:

Menadžer Liverpula neke odgovore je dao konkretno, a neke poruke je poslao "u rukavicama". Pročitajte.

10
A- A A+

Kao i skoro svi premijerligaši, i Liverpul je počeo sezonu ludom utakmicom, protiv Votforda.

Ekipa Jirgena Klopa je gubila, vodila, pa primila gol za konačnih 3:3, uz oštre proteste na račun sudije.

"Bio je ofsajd", rekao je Nemac posle meča o gužvi u kaznenom prostoru u nadoknadi i aktivaciji strelca Migela Britosa iz nedozvoljene pozicije.

"To sa ofsajdima zaista više nije zabavno. Teško je to prihvatiti, ali smo dovoljno uvežbani, jer su nam se prošle godine takve stvari događale cele sezone. Sada je opet tako počelo i nije dobar osećaj", dodao je menadžer "Redsa".

Engleski novinari pitali su ga šta misli o debiju Mohameda Salaha, koji je posle lošeg prvog dela postigao gol i iznudio penal.

"Uradio je dve važne stvari. Postigao je lep gol, bila je to odlična lopta Roberta (Firmina), lepo je 'bocnuo'. Svi su videli da je (Salah) imao problem sa Holebasom, on je baš snažan. Pričali smo u pauzi i u drugom delu je već bilo bolje".

Šta je najviše zamerio svom timu?

"Nismo bili spremni za fizičku igru protivnika na početku. Bili su snažniji u duelima. Prva je utakmica i moramo da se adaptiramo na to. Nismo bili spremni od početka, naš fudbal nije imao pravac, mada je bilo mnogo bolje u drugom delu... Čekam da se stvari slože i složiće se"

Neizbežna tema konferencije bila je i potencijalni rastanak sa Filipeom Kutinjom, koji je velika želja Barselone. Očigledno je da Liverpul sa njim i bez njega nije ni približno isti tim.

"Ne mogu da razmišljam o tome, jer je sam mislio na one (igrače) koji su mogli da igraju. Dan je počeo rano, sada je tačno tri sata i morao sam pripremim meč. Iako možda na momente nije izgledao kao da smo se spremali - zaista jesmo".

Da li situacija oko Brazilca komplikuje stanje u klubu ili timu?

"Pre svega, da sam uznemiren zbog svega toga rekao bih pre svega igraču. To je uvek tako, a ne samo sada...", počeo je Klop.

"Kao menadžer u fudbalskom klubu imam šefove i ako klub, uopšteno, odluči da li prodajemo nekog igrača ili ne, onda moram to da prihvatim. Ako odluče da ne prodaju, isto je. Odgovoran sam za sve igrače, ne samo za jednog, dva, tri, već za 25. Ne mogu da kažem ništa o tome. Radim sa igračima koje imam. Tako sam uvek razmišljao".

Upitan za igračev zahtev da ode u Barselonu, Klop je ponovo preusmerio pitanje i odbio da potvrdi ili demantuje to.

"Moraćete da pitate klub. Nisam video danas ljude koji odlučuju, a prilično jasno šta je klub već rekao o tome. To je sve. Nisam deo grupe koja diskutuje o tim stvarima. Imamo dovoljno ljudi koji to rade", nasmejao se Klop. 

Sve vesti