Oluja odložila Nišvil!

Autor:

Vetar i kiša oštetili dve bine, pomereni nastupi glavnih zvezda subotnje večeri!

5
A- A A+

Na zvaničnoj Facebook stranici festivala Nišvil objavljeno je da će koncerti, odloženi zbog jake oluje, biti održani u nedelju.

"Zbog nevremena koje je tokom večernjih sati pogodilo Niš, treće veče Nišvil jazz festivala nije održano. Olujni udari vetra oštetili su obe bine na Earth/Sky stejdžu. Uprkos naporima organizatora nijedna od njih nije mogla tehnički da se osposobi za bezbedno odvijanje koncerata," navodi se u saopštenju.

"Procenjeno je da je pametnije da odložimo koncerte nego da rizikujemo da se konstrukcije uruše i povrede publiku ili muzičare", rekao je direktor festivala Ivan Blagojević.

Koncerti najavljeni za subota biće održani u nedelju. Niška publika će ipak uživati u koncertima Toma Harela, Big benda Gverillaz i grupe Visions of a nomad, kao i u već najavljenim koncertima Kendi Dalfer, Silent blast, E-Play, Ramba Amadeusa, Tbilisi big band i Very naiss feat.Ivan Kurtić.

Koncert Darka Rundeka pomera se za 18. avgust za koji će važiti već kupljene ulaznice. Mesto održavanja ostaje nepromenjeno, plato u Tvrđavi.

"Svima onima koji nisu iz Niša i koji ne mogu da prisustvuju četvrtoj večeri festivala, organizatori će refundirati troškove karte. Povraćaj novca od nedelje u Press centru u Tvrđavi od 13 sati," dodaje se u saopštenju.

Sve vesti