Šta sve neće uraditi, samo da odu...

Autor:

Današnji fudbal je teško razumeti, a lojalnost postaje privilegija odabranih.

1
A- A A+

Današnji fudbal je teško shvatiti, a termin "lojalnost" postaje privilegija retkih.

Najveće zvezde ove igre svakodnevno iznenađuju načinima na koje pokušavaju da izdejstvuju transfere i napuste klubove gde su stekli ime, reputaciju, milione i uopšte došli u situaciju da budu razmatrani kao velika pojačanja rivala sa raznih krajeva kontinenata.

Recimo, Pjer-Emerik Obamejang je priča za sebe. Prebrzi napadač organizovao je sam sebi "live" Instagram intervju, tokom kojeg je tražio od navijača da mu postavljaju pitanja, a kada su se na njegovom kanalu okupili tifozi Milana stvar je postala pomalo neprijatna.

As Borusije Dortmund na pitanje zašto još nije postao igrač "rosonera", koji su uveliko potrošili 189,5 miliona evra, a zaradili samo 26,7 ovog leta, odgovorio je bukvalno:

"Ne znam ni sam. Voleo bih da se vratim, ali ako oni tamo spavaju, šta ja mogu?"

Reprezentativac Gabona stasao je u Milanu, ali je fudbalski put morao da gradi u Francuskoj i Nemačkoj, kako bi ovog leta postao ponovo želja sedmostrukog prvaka Evrope, ali veoma skupa želja jer Be-Fau-Be ne želi da čuje za manje od 80 miliona evra.

Zato se Milan, koji je od prošlog proleća u rukama bogatih Kineza, okrenuo pregovorima sa Torinom oko Andree Belotija i Fiorentinom oko Nikole Kalinića.

Iako su sveže postavljeni direktori kluba, Masimilijano Mirabeli i Marko Fasone više puta priznali da je Obamejang jedan od igrača sa vrha liste želja, 31. avgust se približava, a nervoza kod Gabonca raste.

On je "uživo" na Instagramu imitirao zvaničnog spikera na "San Siru" i na italijanskom čačkao maštu tifoza rečima:

"Iiiiiiii sa brojem 7 ulaziiiii…"

Nešto kasnije, Obamejang je "lajkovao" nekoliko postova u kojima je povezivan sa povratkom u Milan, međutim osim gneva jedne od najvernijih i najzahvalnijih grupa navijača na svetu, "Žutog zida", teško da će naterati ljude sa Vestfalena da spuste cenu i isprate ga pozdravima ka Italiji…

Sve vesti