Ovako izgleda "druga strana" dojenja (FOTO)

Autor:

Jedna mama objavila je neuobičajenu fotografiju, kako bi pokazala da dojenje ima i drugu stranu.

6
A- A A+

  Stručnjaci tvrde da je majčino mleko najbolja hrana za bebe, a u poslednje vreme je i sve više akcija kojima se promoviše dojenje.

Ne samo da je dobro za bebu, već...

Iako dojenje bez sumnje ima ogroman broj prednosti, postoji i ona druga strana o kojoj se manje priča, barem tako veruje novopečena mama Anđela Barzon.

Anđela je na društvene mreže postavila fotografiju na kojoj doji svoju ćerku i plače, a time je želela da istakne da je dojenje "emocionalno i bolno".

A post shared by Angela Burzo (@burzolife) on

Ona kaže da preveliki broj majki postavlja te prelepe slike dojenja na kojima sa osmehom na licu gledaju svoju bebu, ali da to ne prikazuje realno stanje.

Dojenje - iskustvo koje se ne može opisati rečima

"Da li je u dobrom položaju, da li ću imati dovoljno mleka, da li su mi bradavice OK, da li je zbunjujemo time što je dohranjujemo… šta god da je od toga, sve je to emocionalna i bolna bitka", smatra ova mama.

Novopečena mama kaže da je često muči to što njena ćerkica drži dojku u ustima, ali ne jede.

Problem u dojenju o kojem se ne govori

"Ova fotografija pokazuje realnost dojenja i bol kroz koji sam prolazila. Moramo da budemo realni", dodala je.

Mnoge mame su komentarisale na njenu objavu, hvaleći njenu iskrenost i uveravajući je da vremenom postaje bolje.

Jedna mama napisala je da je za nju dojenje bilo toliko bolno i teško, da su joj dojke prokrvarile, ali da je "vremenom postalo bolje".

I druge mame su priznale da su se na početku malo mučile, a neke su zbog toga čak i odustale od dojenja dece, dok su druge bile uporne i nastavile.

Sve vesti