Ako krećete na put...

Pročitajte gde su gužve, koliko se čeka na granicama...

0
A- A A+

Saobraćaj u Srbiji je poslednjeg dana vikenda očekivano pojačanog intenziteta, kako na putevima i naplatnim rampama, tako i na graničnim prelazima, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Kako se navodi, padavine i tokom večeri otežavaju odvijanje saobraćaja, a prelazak sa suvih na mokar kolovoz dovodi do većeg broja saobraćajnih nezgoda.

Pročitajte: Kako se vozi po kiši

Temperaturne razlike uslovljavaju i čestu pojavu odrona, zbog čega se apeluje na vozače da voze pažljivo, najviše kroz stenske useke i klisure, da smanje brzinu i vožnju prilagode uslovima na putu.

Na našim prelazima, prema informacijama Uprave granične policije, na graničnom prelazu Batrovci, prema Hrvatskoj, na izlasku iz zemlje putnička vozila čekaju oko dva sata, a međuprostor je pun.

Na Horgošu se takođe na izlazu iz Srbije čeka oko sat vremena, kao i na Kelebiji, na Badovincima oko 45 minuta, dok se na Kotromanu čeka oko dva sata.

Na ulasku u našu zemlju, na Preševu se čeka oko 40 minuta, na Djerdapu oko sat vremena, a pojačan je saobraćaj i na prelazima Gostun i Jabuka, gde putnička vozila čekaju oko 40 minuta.

Na ostalim graničnim prelazima saobraćaj je za sada pojačan, ali bez većih zadržavanja.

Sve vesti