Sandra Perković dominira!

Autor:

Hrvatica Sandra Perković po drugi put osvojila svetsku titulu u bacanju diska. Posle Moskve, najbolja i u Londonu, dok je u Pekingu bila druga.

Sandra Perković je ponovo svetska šampionka!

Hrvatska bacačica diska vratila se na svetski tron pošto je bez istog ostala pre dve godine na šampionatu u Pekingu. Za to vreme odbranila je olimpijsko zlato i nastavila dominaciju u Evropi.

Neverovatno i za divljenje!

Perković je u londonskom finalu bacila disk 70.31 metar, a to joj je bilo dovoljno za zlatnu medalju. Na taj način ponovila je uspeh iz Moskve od pre četiri godine, kada je za prvo mesto bacila 67,99.

Hrvatica je u finalu bacila čak tri hica koja su joj bila dovoljna za zlato, što znači da je dominirala od početka do kraja borbe za medalje.  

Već u prvoj seriji bacila je 69.30 metara, u drugoj je stigla od 70.31, u trećoj je postigla 70.28 metara, dok je u četvrtoj disk leteo do 69.81.

Srebro je osvojila Australijanka Deni Stivens sa daljinom bacanja od 69.64 metara, što je novi rekord Australije. Francuskinja Melin Rober-Mišon osvojila je treće mesto sa 66,21.

Zlatna iz Pekinga, Kubanka Denija Kabaljero, bila je tek peta.


Kenijski atletičar Ilajdža Manangoi osvojio je zlatnu medalju u trci na 1.500 metara. Manangoi je stazu prešao za tri minuta i 33,61 sekundu, ispred sunarodnika Timotija Čeruijota, koji je bio 0,38 sekundi sporiji.

Bronzana medalja pripala je Filipu Ingerbrigtsenu iz Norveške.

Kenija je osvojila zlatnu medalju u trci na 5.000 metara, gde je najbrža bila Helen Onsando Obiri.

Obiri je bila ubedljiva, vremenom 14 minuta i 34,86 sekundi.

Srebrnu medalju osvojila je Almaz Ajana iz Etiopije, a bronzanu Sifan Hasan iz Holandije.

Zlatnu medalju u trci na 800 metara osvojila je južnoafrička atletičarka Kaster Semenja, koja je stazu prešla za minut i 55,16 sekundi.

Druga u toj disciplini bila je Frensin Nijonsaba iz Burundija, a treća Amerikanka Ejdži Vilson.

Sve vesti