PRONAĐEN: Srpski veslač hitno smešten u bolnicu

Autor:

Nestali srpski veslač, koji je nedavno osvojio bronzanu medalju na SP, je pronađen u okolini Berlina i smešten u bolnicu. Potragu je pokrenula porodica na Facebooku.

17
A- A A+

Kako javlja B92, Martin Mačković (22)je pronađen u Berlinu i hitno smešten u bolnicu.

Prema informacijama koje imaju članovi njegove porodice sa njim je sve u redu.

"Sve je ok. Martin je ok", napisao je Stevan Mačković na Facebooku a prenose "Večernje novosti".

Iz Veslačkog saveza Srbije navode da Martin dobro, da je zdrav, da je uspostavljen kontakt između njegovog oca i njega, kao i da će biti u Beogradu za dan ili dva.

VSS se zahvalio Ministarstvu spoljnih poslova Srbije i Interpolu koji su u roku od nešto više od tri sata pronašli srpskog veslača.

On je nestao u subotu, i njegova porodica je uputila molbu za pomoć svakome ko ima informacije o tome gde se on nalazi.

Srpski veslač je nestao u Berlinu. Apel za pomoć je uputila njegova sestra Ana putem Facebooka, javlili su beogradski mediji.

Svetska bronza za srpski dvojac

"Ovo je moj brat, porodica i prijatelji su izgubili svaki kontakt sa njim od subote. Viđen je u ranim jutarnjim časovima u Berlinu oko Ajnšenala. Visok je dva metra, ima zelene oči, kratku plavu kosu i delovao je zbunjeno u momentu nestanka. Ako ste ga videli ili imate bilo kakve informacije o njemu molim vas kontaktirajte me", napisala je Ana.

Martinova majka se putem društvenih mreža obratila mađarskoj dijaspori u Berlinu.

Kako pišu najbliži članovi Martinove porodice mladić je od srede bio sa dva prijatelja, veslača, i oni su istog dana prijavili njegov nestanak policiji u Nemačkoj. Rečeno im je da ga potraže na aerodromu ili kod poznanika i da oni ne mogu ništa.

Martinova majka navodi i da je policija poručila da je Nemačka slobodna zemlja u kojoj svako može slobodno da se kreće.

Prijatelji su tražili Martina, obišli su putne stanice i bolnice u Berlinu, ali nisu uspeli ništa da saznaju niti da ga pronađu.

Mačković je nedavno na SP u Plovdivu zajedno sa Viktorom Pivačem osvojio bronzanu medalju u dvojcu bez kormilara.

Povezano

Sve vesti