Beta

Spremali samoubilačke napade po Moskvi!

Autor:

Ruska služba bezbednosti (FSB) saopštila je danas da je uhapsila četiri osobe za koje se sumnja da pripadaju Islamskoj državi i da su planirale samoubilačke napade na javna mesta u Moskvi.

1
A- A A+Uhapšene osobe, jedan Rus i trojica državljana bivših sovjetskih republika centralne Azije, pripremali su "seriju napada na posećena javna mesta u Moskvi, u gradskom prevozu i u veliki tržnim centralnim, koristeći bombaše samoubice i jaka eksplozivna sredsta", navela je ruska služba bezbednosti FSB i dodala da su hapšenja sprovedena na širem području Moskve.


FSB je dodala da je uhapsila "vođu ćelije, pripadnika Islamske države specijalizovanog za proizvodnju bombi, kao i dvojicu kamikaza".

Prema navodima ruskih medija, napade su planirala dvojica džihadista iz Sirije, protiv kojih je izdat međunarodni nalog za hapšenje.

ISIS kuburi sa samoubicama, povećana plata"Jedan od njih je T.M. Nazarov kojeg su mediji u Tadžkistanu identifikovali kao Todžidina Nazarova, a drugi je A.M. Čirindžonov", dodala je FSB.

Rusija je pojačala mere bezbednosti u zemlji posle napada 3. aprila u Sankt Peterburgu gde je stradalo 16 i povređeno nekoliko desetina ljudi.

Sedam mitova o Islamskoj državi


Rusija, koja je saveznik sirijskih vlasti, započela je vojnu intervenciju na položaje džihadista u Siriji, zbog čega je dobila pretnje od tamošnjih džihadističkih organizacija, kao što su Islamska država i Al Kaida.

Tagovi:

Povezano

Sve vesti