mondo.ba

Posle Eurobasketa, "orlovi" u Banjaluci

Autor:

Košarkaši Srbije će po okončanju Evropskog prvenstva ponovo odigrati revijalnu utakmicu u Banjaluci.

4
A- A A+
orlovi reprezentacija Srbije Aleksandar Đorđević Foto: MN Press

Potvrda da će izabranici Saše Đorđevića ponovo igrati u Republici Srpskoj stigla je u ponedjeljak, ali termin kao i protivnik "orlovima" u revijalnom meču još nije poznat, prenele su "Nezavisne novine".

"Razgovarao sam sa Predragom Danilovićem, predsednikom Košarkaškog saveza Srbije i dogovoreno je da košarkaši Srbije odigraju revijalnu utakmicu. Oni su uvek dobro došli i radujemo se što ćemo ih ponovo ugostiti, ali ne znamo da li će to biti ove godine nakon Evropskog prvenstva ili sledeće. Sve zavisi od njihovih obaveza, ali ono što mogu reći jeste da je ta utakmica bitna zbog promocije košarke i sporta uopšte", rekao je banjalučkom dnevniku Dragan Jaćimović, pomoćnik ministra za sport u Ministarstvu porodice, omladine i sporta RS, koji se sa Danilovićem sastao u Beogradu.

Rival Srbiji tek treba da bude pronađen, a Jaćimović je rekao da je organizacija utakmice kompleksna i da će zajedno na organizaciji raditi košarkaški savezi Srbije i RS.

Jaćimović i Danilović su razgovarali i o trenutnom stanju u košarkaškom sportu RS i Srbije, kao i mogućnosti unapređenja saradnje između košarkaških saveza, a sve u skladu sa Memorandumom o sporazumu iz oblasti sporta i omladinske politike između Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

Pre dve godine, Miloš Teodosić, Miroslav Raduljica, Nemanja Nedović i ostali srpski košarkaši su u prepunom banjalučkom "Boriku" igrali prijateljsku utakmicu sa Slovenijom.

"Orlovi" se trenutno pripremaju za Eurobasket, a prethodnih dana upisali su dve pobede pred beogradskom publiko - protiv Grčke (93:61) i Crne Gore (82:71).

Povezano

Sve vesti