Beta

Dovoljno ste hrabri za vatrogasca? Evo prilike!

Autor:

MUP je objavio konkurs za obuku vatrogasaca-spacioca, pa ako imate između 19 i 30 godina života, završenu srednju školu i položen vozački ispit "C" kategorije, možete da pokušate.

8
A- A A+

Na konkursu, koji je raspisan 11. avgusta i traje 30 dana, biće izabrano 100 polaznika, a oni će, kažu iz Ministarstva unutrašnjih poslova, proći obuku nakon koje će postati vatrogasci.

Kandidati mogu da podnesu prijave policijskoj stanici u mestu prebivališta.

Čeka mesto u 46 opština Srbije

Oni koji prođu na konkursu, nakon završene obuke, biće raspoređeni u vatrogasno-spasilačkim odeljenjima u 46 opština u Srbiji, među kojima su Novi Sad, Donji Milanovac, Majdanpek, Ub, Bosilegrad, Senta, Kruševac...

 Da bi se neko prijavio na konkurs, kažu iz MUP-a, mora da ispuni uslove među kojima su obavezno državljanstvo Srbije, odnosno prijavljeno prebivalište na srpskoj teritoriji najmanje četiri i po godine.

Kandidat mora da ima prebivalište najmanje godinu dana na teritoriji organizacione jedinice za koju se raspisuje konkurs, do dana zaključenja konkursa.

Najmanji potreban broj godina za ovaj konkurs je 19, a najviši 30.

Što se stručne spreme tiče, kandidat mora da ima završenu srednju školu, ali i položen vozački ispit "C" kategorije.

Ne smeju da postoje bezbednosne smetnje za zasnivanje radnog odnosa u MUP-u, a moraju se ispunjavati i posebni uslovi što se tiče zdravstvene, psihofizičke i bazične motoričke sposobnosti.

Nakon predaje dokumenata, kažu iz MUP-a, selekcija kandidata će se obaviti prema ispunjenosti kriterijuma koji zavise od lekarskog pregleda, provere psiholoških i motoričkih sposobnosti ali i inetervjua koji ce biti obavljeni sa svakim kandidatom posebno.

DRAMATIČNE SCENE: U požaru povređeno osmoro! FOTO

Kandidati mogu biti eliminisani u svakom delu procesa selekcije, ukoliko ne zadovolje uslove iz tog dela procesa.

Oni će biti rangirani na osnovu zbirnog rezultata posebnih kriterijuma, nakon čega ce komisija utvrditi konačnu rang listu.

Stručna obuka onih polaznika koji budu izabrani trajaće 17 radnih nedelja.

One su prva linija u borbi protiv požara

Iz MUP-a ističu da kandidati uz prijavu obavezno moraju da prilože original izvod iz matične knjige rođenih, original uverenje o državljanstvu koje nije starije od šest meseci, uverenje osnovnog i višeg suda da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak, overenu fotokopiju diplome o o završenoj srednjoj školi, očitanu ličnu kartu ili overenu fotokopiju lične karte koja nije čipovana i overenu fotokopiju vozačke dozvole "C" kategorije.

Povezano

Sve vesti