MONDO/Agencije

Švajcarska: "Jevreji da se istuširaju pre bazena"

Jedan hotel u Švajcarskoj susreo se sa oštrim kritikama izraelskih vlasti, nakon postavljanja obaveštenja kojim se jevrejskim gostima nalaže tuširanje pre ulaska u bazen.

17
A- A A+

Hotel "Aparthaus paradiz" u alpskom selu Arosa u istočnoj Švajcarskoj optužen je za antisemitizam, nakon što je jedan uznemireni gost na Facebooku postavio fotografiju s obaveštenjem, piše Frans pres.

"Za naše jevrejske goste, žene, muškarce i decu: molimo vas da se istuširate pre ulaska u bazen. Ako prekršite propise, biću primoran da vam zabranim pristup bazenu", dodaje se u tom obaveštenju.

U svetu milijardu ljudi "zaraženo" antisemitizmom

U drugom obaveštenju, postavljenom u kuhinji, data je instrukcija jevrejskim gostima da jedino mogu da pristupe frižideru između 10 i 11 časova ujutru i između 16.30 i 17.30.

"Nadam se da razumete da naš tim ne voli da bude uznemiravan stalno", dodaje se u saopštenju.

Evo ko su najveći rasisti u Evropi

Ova priča je brzo preplavila društvene mreže i objavljena je u većini izraelskih listova, što je izazvalo oštre reakcije izraelskih zvaničnika.

Zamenica izraelskog ministra spoljnih poslova Cipi Hotoveli je incident opisala "kao čin antisemitizma i to najgore vrste".

Izraelski ambasador u Švajcarskoj, Jakob Kajdar, navodno je stupio u kontakt sa hotelom pa potom obavestio ministarku Hotoveli o uklanjanju tih obaveštenja.

Ministarka Hotoveli, međutim, time nije bila zadovoljna, zbog čega je poručila da će tražiti formalnu osudu zvaničnog Berna.

Povezano

Sve vesti