Mladen Šolak

FOTO: Dejan Savić okupio i "studente"

Autor:

Selektor "A" reprezentacije seo je i na klupu univerzitetske reprezentacije, koju će krajem meseca voditi na takmičenju u Aziji.

FOTO: Dejan Savić okupio i "studente" Foto: MN Press

Dejan Savić biće na čelu reprezentacije Srbije i na trećem takmičenju u 2017.

U utorak uveče, na bazenu "Milan Gale Muškatirović" na Dorćolu, pod njegovim vođstvom je trenirala selekcija koja je u sredu ujutru otputovala na Univerzijadu u Tajpeiju (18-31. avgusta).

Na čelu sa stručnim štabom "A" selekcije, članovi ovog tima postali su i igrači seniorskog sastava, olimpijski šampioni Sava Ranđelović i Nikola Jakšić, kao i Viktor Rašović, koji je ovog leta debitovao na najvećim takmičenjima, osvojivši bronzu na Svetskom prvenstvu u Budimpešti.

Aduti univerzitetske reprezentacije postali su i juniori koji su minulog vikenda osvojili treće mesto na šampionatu sveta održanom u Beogradu.

"Pridružili smo se posle pola dana odmora od SP, ali smo bili pripremljeni za to i (Filip) Radojević i ja. Spremni smo", rekao je novinarima Radomir Drašović.

vaterpolo univerzitetska reprezentacija Foto: MONDO/M. Šolak


Rad sa trofejnim selektorom "A" reprezentacije biće dodatni izazov svim vaterpolistima.

"To je velika čast i zadovoljstvo. Ceo stručni štab 'A' reprezentacije je tu, na čelu sa Dejanom Savićem. Svi znamo koliko to znači", dodao je Drašović.

Rivali Srbije u grupnoj fazi Univerzijade biće Južna Afrika (18. avgust), Mađarska (20) i Kanada (21).

Sastav u kojem "delfini" odlaze u Aziju formiran je od značajnog broja igrača koji su već nastupali za "A" selekciju. Ta činjenica, kao i ime selektora, dovoljno govori o tome koliko je ova akcija shvaćena ozbiljno.

Takođe, Univerzijada će biti priliika da Savić radi i sa igračima koji u prethodnom periodu nisu bili deo sistema "A" reprezentacije, što će i za njih biti šansa da dokažu da u perspektivi zaslužuju kapicu Srbije.

Univerzitetsku selekciju ovog leta čine: Đorde Lazić, Strajo Dimitrije Ristić, Lazar Dobožanov, Nemanja Vico, Radomir Drašović, Nikola Jakšić, Sava Ranđelović, Viktor Rašović, Ognjen Stojanović, Dušan Vasić, Gavril Subotić, Strahinja Rašović i Filip Radojević.

Povezano

Sve vesti