Kakvi ste u odnosu na prosek?

Autor:

Ne postoji tačan odgovor na pitanje koliko često treba da imate seks jer to zavisi isključivo od vas dvoje. Ali, zabave radi pogledajte neke statističke podatke i vidite gde "stojite" u odnosu na prosek.

19
A- A A+

Kada je reč o seksu, tu se sve svodi na obostranu želju i uživanje, a ne na "čekiranje" i obavljanje posla. Međutim, ponekad je zabavno znati šta se to smatra "normalnim", odnosno šta je prosek.

Evo šta pokazuje studija "Kinsi" instituta, koliko često treba da imate seks u odnosu na svoje godine života.

Najčešće u seksu uživaju osobe starosti između 18 i 29 godina, koji u proseku seks imaju 112 puta godišnje, što znači dva puta nedeljno.

Malo ređe od njih u seksu uživaju osobe starosti između 30 i 39 godina - 86 puta godišnje, odnosno 1,6 puta nedeljno, dok oni u petoj deceniji imaju seks 69 puta godišnje.

Stručnjaci smatraju da što smo stariji to ređe imamo seks jer nam svakodnevni stres postepeno "ubija" libido. Tako, na primer, u mladosti nas ne ometaju toliko kućne obaveze, pretrpan poslovni raspored, a kako starimo, te stvari se samo gomilaju.

Međutim, istraživači su utvrdili i da brak ima važnu ulogu u učestalosti seksualnih odnosa. Naime, oko 34 odsto bračnih partnera uživa u seksu dva do tri puta nedeljno, 45 odsto to radi nekoliko puta mesečno, a samo trinaesti deo njih ima odnose nekoliko puta godišnje.

Ukoliko ste ispod proseka po ovim parametrima, neka vas to ne opterećuje. Kao što rekosmo, ne postoji "trebalo bi" u seksualnim odnosima, sve dok ste vi i partner zadovoljni trenutnom situacijom. Dakle, u tom slučaju vam ne treba ni više ni manje.

Uopšte nije važno šta drugi rade ispod prekrivača, važni ste samo vas dvoje, zaista.

Tagovi:
Sve vesti