Šešelj: Kosovo je celo naše, šta da delimo?

Autor:

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj je u intervjuu za "Novosti" na pitanje šta misli o predlogu razgraničenja na KiM odgovorio pitanjem - zašto se razgraničavati sa Albancima na svojoj teritoriji?

120
A- A A+
vojislav šešelj, pres konferencija Foto: Mondo/ Goran Sivački

"Što da se sa Albancima razgraničavamo na svojoj teritoriji? Sve je naše, pa da delimo sa njima. Može, mi njima da damo pola Kosova a oni nama pola Albanije", kaže Šešelj.

Upitan šta misli o pritiscima Amerike da pitanje Kosova ostane otvoreno i nerešeno, on smatra da su te informacije sumnjivog karaktera i da to neko "tako bezveze plasira".

Prema njegovom mišljenju, predsednika Srbije pritiskaju da što pre pristane na nezavisnost Kosova, jer kad kažu da se "normalizuju odnosi" - to znači priznanje nezavisnosti.

"Ne mora Vučić da kaže priznajem, on to faktički može da uradi, dovoljno im je da Kosovo uđe u UN. Srbija na to ne sme nikako da pristane", dodao je on.

Intergalaktički Šešelj u crtaću! (FOTO, VIDEO)

Na pitanje da li na predstojećim beogradskim izborima njegova stranka, koja po anketama uživa četiri odsto podrške građana, može da pređe cenzus, Šešlj kaže da da u Srbii nema ozbiljne agencije za istraživanje javnog mnjenja, a da je postojećim, instrumentalizovanim od strane režima, zadatak da "ubiju u pojam" opozicione stranke.

"Izbori će dosta zavisiti od predizborne kampanje , nastupa svake stranke, a polako sazreva mišljenje da vlast u Beogradu treba menjati", smatra lider SRS.

Na pitanje da li opozicija, ako se udruži, može da pobedi SNS u Beogradu, on kaže da se nada da to mogu radikali, a da prozapadna opozicija nema šanse čak i kad bi se svi udružili, uključujući Boška Obradovića i Sandu Rašković Ivić.

Sve vesti