• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Opšti džumbus u Ivanjici

Izvor mondo.rs

Biće zanimljivo u Ivanjici krajem avgusta...

Pod sloganom "Opšti džumbus", od 24. do 27. avgusta u Ivanjici biće održana "Nušićijada", ivanjički praznik kulture, zabave, humora i radosti.

Glumac Milan Milosavljević, koji će osmi put biti u ulozi Branislava Nušića i na tri dana preuzeti ključeve grada, rekao je na konferenciji za novinare u Beogradu da tokom "Nušićijade" svi "dišu istim srcem i dušom", obučeni u kostime iz Nušićevog doba, i ceo grad se tada pretvara u jednu scenu.

On je podsetio da je "Nušićijada" pokrenuta 1967. na inicijativu rediteljke Soje Jovanović kao festival filmske komedije, da bi je nakon 38 godina pauze 2010. godine obnovila grupa mladih sa željom da tu manifestaciju vrate na "stare staze".

Nušićijada 2017
Izvor: YouTube

Grad će ove godine dobiti nove kulise i kapije, a oživiće i filmska scenu na otvorenom koju će otvoriti Zdravko Šotra, koji je u Ivanjici sa Petrom Božovićem snimao seriju "Više od igre".

Program će obuhvatiti pozorišne predstave, filmove, koncerte, performanse, tribine, sadržaje za najmlađe.

Narodno pozorište iz Beograda gostovaće sa predstavom "Kir Janja", a Narodno pozorište "Sterija" iz Vršca sa "Ožalošćenom porodicom".

Publika će imati priliku da vidi i Zorana Kesića sa redakcijom "Njuz.net", kao i Dragoljuba Dražu Petrovića koji će prirediti program "Viđen si za 24 minuta".

Natupiće i Nebojša Milovanoviće, Sergeja Ćetković, Belgrade Dixilend orkestr", Piloti, Wonder String kvarteta, Strit teatar iz Krakova i holandski sastav Spijkers.

"Nušićijadu" je tokom sedam godina, od obnavljanja festivala, posetilo, prema rečima menadžera Turističke organizacije Ivanjica Miloja Ostojića, 200.000 ljudi.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE