mondo.rs

ZANEO SE: Kako upravnik zgrade preti stanarima

Autor:

"Ako u vašem stanu nađem neprijavljenog sledi kazna. Posete su dozvoljene danju, noću nema zadržavanja", kaže jedan "vlašću poneseni" novopečeni upravnik zgrade, koji sebe izgleda doživljava kao kapoa studentskog doma.

85
A- A A+

"Ako u vašem stanu nađem neprijavljenog sledi kazna. Posete su dozvoljene danju, noću nema zadržavanja". kaže jedan "poneseni" novopečeni upravnik zgrade.

Licence od ponedeljka

Novi Zakon o stanovanju i održavanju zgrada usvojen je krajem prošle godine, a odredbama je previđeno da svaka zgrada mora ima svog upravnika, kao i da u slučaju da se stanari ne dogovore dobiju profesionalnog, licenciranog upravnika. Usvajanje zakona je pratilo dosta polemike u javnosti, a rok za primenu svih odredbi je 18 meseci od usvajanja. Profesionalni upravnici proteklih meseci prolaze kroz program obuke, a prve licence svečano će biti dodeljene u ponedeljak u Beogradu.

"Nema šta da komentarišete ako u vašem stanu nađem nekoga ko nije prijavljen. Sledi prijava Komunalnoj policiji i kazna propisana kućnim redom. Posete su dozvoljene tokom dana, ali noću nema zadržavanja i spavanja ilegalno. Pazite - za sve postoje kazne", navodi se u obaveštenju u jednoj zgradi koju je javnosti predočio poverenik Rodoljub Šabić.

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka od ličnosti, Rodoljub Šabić, reagovao je na ponašanje jednog novopečenog upravnika zgrade, pošto se na društvenim mrežama prethodno pojavila fotografija obaveštenja koje je upućeno stanarima.

U problematičnom saopštenju navedeno je da će upravnik kontrolisati ko boravi u zgradi, kao i da će to raditi zbog "sve većeg ulaska u gradu nepoznatih lica".

Takođe, naveo je i da će "strogo kontrolisati broj članova (domaćinstava)", kao i da su stanari "dužni da otvore svoja vrata od stana kada on pozvoni ili pokuca".

"Nema šta da komentarišete ako u vašem stanu nađem nekoga ko nije prijavljen. Sledi prijava Komunalnoj policiji i kazna propisana kućnim redom. Posete su dozvoljene tokom dana, ali noću nema zadržavanja i spavanja ilegalno. Pazite - za sve postoje kazne", navodi se u obaveštenju koje prenosi "Nedeljnik"

Sve o novom Zakonu o stanovanju:Ko će to da plati?

Prema komenatrima na Twitteru, radi se o jednoj zgradi u Novom Sadu.

Poverenik je na svom Twitteru profilu sve to prokomentarisao rečima "ozbiljno ili naučna fantastika?".

Povezano

Sve vesti