Beta

Hiljade Sirijaca ide kući

Autor:

Nekoliko desetina hiljada sirijskih izbeglica privremeno se vraća iz izbeglištva u Turskoj svojim domovima da bi proslavili muslimanski praznik žrtvovanja, Kurban-bajram.

0
A- A A+Dugi redovi sa izbeglicama stvorili su se na graničnom prelazu Onkupinar, javila je agencija Frans pres sa lica mesta i dodala da je od 15. avgusta taj prelaz prešlo više od 40.000 sirijskih izbeglica a dnevno ih prelazi oko 4.000.

Krenuo veliki talas: Na granici 35.000 izbeglicaTurska je primila gotovo tri miliona siriskih izbeglica od početa sukoba u Siriji 2011. godine, a većina njih živi u većim gradovima u Turskoj.

Tilerson odbio muslimane, neće s njima na praznikLokalne vlasti turske provincije Kilis, koja se graniči sa Sirijom, uvele su mere prema kojima Sirijci mogu privremeno da se odu u Siriju za Kurban-bajram koji se obeležava u petak, posle čega mogu da se ponovo vrate u Tursku.

Turska je na isti način omogućila sirijskim izbeglicama da se privremeno vrate svojim domovima za Ramazanski bajram krajem juna.

Povezano

Sve vesti