Najveće filmske propasti ovog leta! (VIDEO)

Autor:

Priznajte - koliko njih ste odgledali?

35
A- A A+

Američka štampa prenosi spisak najvećih filmskih "propasti" leta 2017. godine – filmova od kojih se očekivalo da budu pravi blokbasteri, koji su ipak podbacili na blagajnama, a ni kritika im nije bila naklonjena.

MRAČNA KULA

Nakon višegodišnjeg "natezanja" oko snimanja adaptacije kapitalnog dela Stivena Kinga, film koji je predstavio Nikolaj Arsel nije uspeo da impresionira uprkos velikim imenima u glavnim ulogama. Ni Metju Mekonahi, ni Idris Elba nisu uspeli da "izvuku" filmsku "Mračnu kulu", koja je u svetu zaradila samo 88 miliona dolara.

Izvor: YouTube

VALERIJAN I SVET HILJADU PLANETA

Sedam godina i 180 miliona dolara uloženo je u adaptaciju istoimenog francuskog SF stripa, sa sve najtraženijim supermodelom u glavnoj ulozi.

U svetu, film je zaradio samo nešto više od dve trećine svog budžeta – 132 miliona dolara.

Ni Kara Delevinj nije pomogla…

Izvor: YouTube

OSMI PUTNIK: KOVENANT

Za razliku od "Prometeja", prvog u nizu pred-nastavaka "Osmog putnika", Ridli Skot sa nastavkom nije ostvario neki uspeh. Film je koštao 100 miliona dolara a u svetu je zaradio samo 232 miliona. Ne zvuči loše? "Prometej" je inkasirao više od 400 miliona.

Izvor: YouTube

TRANSFORMERSI: POSLEDNJI VITEZ

Majkl Bej postavio je "rekord" franšize po lošoj zaradi – nova priča o Transformersima zaradila je "samo" 603 miliona dolara u svetu. To je najmanje od svih filmova u serijalu!

Izvor: YouTube

AUTOMOBILI 3

"Dizni" je samo od brendirane robe iz ovog serijala zaradio milijarde, pa je bilo logično da će pokušati da ga nastavi – barem i na silu. I ovaj crtani postavio je negativan rekord, objavljen je 11 godina posle prvog, a šest posle drugog filma, i zaradio je tričavih 149 miliona dolara na blagajnama.

Izvor: YouTube

ČUVARI PLAŽE

Nova, filmska verzija priče o Miču Bjukenonu je potonula i udavila se, ocenjuje američka štampa. "Čuvari plaže", čak i sa "jakim" imenima kao što su Dvejn Džonson i Zek Efron, zaradili su samo 177 miliona dolara, i pregršt negativnih kritika.

Izvor: YouTube

RAT ZA PLANETU MAJMUNA

Publika i kritika pohvalile su ovaj film, ali mnogi smatraju da je bio previše "mračan" za poslednji deo trilogije. Avantura i bitka za opstanak CGI majmuna na blagajnama je zaradila samo 360 miliona dolara.

Izvor: YouTube

EMODŽI FILM

Kompjuterska animacija u kojoj je jedan od glavnih likova "kaka" – da li je potrebno da nastavimo? Ukupan zarađeni iznos je 144 miliona na svetskom nivou.

Izvor: YouTube

MUMIJA

Pokušaj "Univerzala" da udahne novi život svom "multiverzumu klasičnih čudovišta" naročito je razočarao u Americi, gde je zaradio samo 80 miliona. U ostatku sveta nije prošao loše (400 miliona), ali ga je "domaće" tržište mlako prihvatilo.

Izvor: YouTube

Tagovi:
Sve vesti