MONDO/Tanjug

"Bolja saradnja Beograda i Seula"

Autor:

U Seulu je potpisan Memorandum o razumevanju, o prijateljskoj razmeni i saradnji između prestonica Srbije i Južne Koreje. Evo u kojim oblastima će dva grada sarađivati...

2
A- A A+

Srbija i Koreja 2019. godine obeležavaju 30 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa, rekao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali u Seuli i dodao da saradnja dva glavna grada treba i mora da ide u smeru približavanja dve nacije, s obzirom na veoma sličnu istoriju koju smo imali.

Mali je rekao da će Beograd i Seul sarađivati u oblastima transporta, urbanizma, kulture, sporta, ekologije, i pogotovo turizma.

"Obavezao sam se da ćemo, kao Turistička organizacija Beograda, učestvovati na njihovim sajmovima turizma od sledeće godine. Organizovaćemo i Dane Beograda u Seulu i Dane Seula u Beogradu i to su načini na koje treba da približimo naša dva grada", rekao je Mali za Tanjug.

Gradonačelik Seula Vonsun Park rekao je da će glavni gradovi dveju zemalja, zbog potpisanog Memoranduma, bolje komunicirati i sarađivati u oblastima saobraćaja, e- uprave, turizma i kulture, te da veruje da će Seul i Beograd tek razviti saradnju.

Seul je "najpametniji" grad na svetu

Gradonačelnik Beograda je, između ostalog, posetio seulski centar za upravljanje saobraćajem, koji ga je, kako je rekao, impresionirao.

"Kancelarija gospodina Parka sva je digitalna, u istom trenutku on može da gleda i kako se odvija saobraćaj i kolika je potrošnja vode, da li postoji gužva u saobraćaju, kao i sve ostale stvari važne za upravljanje gradom i to je ono što želimo da naučimo, da prenesemo u naš grad, kako bi bio bolji kvalitet usluga prema našim građanima, a naš grad bio savremeniji, još moderniji i lepši", rekao je Mali.

Jednostavno, smatra gradonačelnik Beograda, uči se od Korejaca," kako bi naš glavni grad postao deo jedne grupe modernih, velikih metropolisa, kao što Beograd zaslužuje da bude".

"To ćemo zajedno da učimo, a osim velikog broja gradova sa kojima sarađujemo u svetu, važno je znati da sarađujemo i sa Seulom", smatra Mali.

Povezano

Sve vesti