• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Brnabić o odšteti Grcima:Nije dobro, ali podnećemo

Izvor Beta

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjasni la se danas o međunarodnoj presudi, kojom Srbija treba da plati 40 miliona dolara grčkoj kompaniji Mitilineos zbog RTV Bor.

"Nije dobra vest, ali se neće drastično odraziti na budžet. Sva sreća, stvarno imamo suficit daleko više nego što je planirano. U principu ćemo možda morati da izbacimo jedan ili dva projekta koji smo planirali do kraja godine iz finansiranja, što nije problem", kazala je ona na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

Tužbaod 2005.

Mitilineos je 2005. godine podneo tužbu protiv Srbije zahtevajući isplatu dugovanja od RTB-a i tada je saopšteno da je RTB ostao dužan Mitilineosu 16 miliona dolara i 4.000 tona bakra. Kako tvrdi Mitilineos, RTB Bor je 2004. počeo da ne izvršava obaveze prema toj kompaniji, da ne otplaćuje novac i ne isporučuje metal uprkos avansnom plaćanjima, kao i da ne isporučuje rudu bakra za preradu koja je pripadala grčkoj firmi.

Brnabić je rekla da će danas na Vladi Srbije biti pokrenuta inicijativa da se napravi međuresorno telo od više ministarstava koje će pratiti sve eventualne nove arbitraže, kako bi kao Vlada brže i efikasnije delovali na njih.

"U ovom trenutku to je pod kontrolom, ali moramo da držimo pod većom kontrolom i da ranije reagujemo na te stvari", navela je ona.

Međunarodni arbitražni sud presudio je u višegodišnjem sporu grčke kompanije Mitilineos protiv Srbije zbog nezakonitog poslovanja RTB Bor u korist grčke kompanije koja je od Srbije tražila kompenzaciju.

Kako je ranije saopštila grčka kompanija, sud je odlučio da Srbija treba da isplati Mitilineosu kompenzaciju od 40 miliona dolara.

Pravni zastupnici Srbije tvrde da će država platiti manji iznos od navedenog, "koji se još izračunava u Vladi".

Evo za koliko smo stvarno "zavrnuli" Grke

Komentari 6

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

neko

Verovatno ce tadasnji direktor odgovarati... E moja srbijice... (namerno malim slovom i namerno u deminutivu...!!!)

Mladic kome se (ne )objavljuju komentari

Pa mi to placamo a ne oni iz svog dzepa. Boli njih * !

petar

Koliko para su vec bacili, 40 miliona je sica.

special image