• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evo koliko će poskupeti struja

Izvor MONDO/Agencije

Savet Agencije za energetiku Srbije se na današnjoj sednici saglasio sa odlukom da se cena električne energije za domaćinstva i male kupce poveća od 1. oktobra.

 Poskupljenje struje odobreno Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović
Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Kako je objavila AERS, Savet Agencije je dao saglasnost na Odluku o regulisanoj ceni električne energije za garantovano snabdevanje koju je doneo v.d. direktora JP Elektroprivreda Srbije, a na osnovu koje se cene električne energije za domaćinstva i male kupce se povećavaju prosečno za dva odsto od 1. oktobra 2017.

EPS traži povećanje cene struje! Evo za koliko...

Elektroprivreda Srbije je zahtev za povećanje cene podnela zbog "usklađivanja cene za inflaciju", a za takav potez je, kažu, dobijena pozitivna ocena i saglasnost međunarodnih finansijskih institucija.

Reč je, ističe se, o do sada najnižem povećanju cene električne energije u Srbiji i ono će se na prosečnog potrošača odraziti uvećanjem mesečnog računa u iznosu od 68 dinara. Takođe se ne zaboravlja da se pomene i da "Srbija ostaje država sa ubedljivo najnižom cenom električne energije u Evropi, daleko ispod cena u regionu".

Struja je kod nas jeftinija 19 odsto nego u Makedoniji, 20 odsto nego u Albaniji, 21 odsto nego u BiH, 31 odsto je niža cena nego u Crnoj Gori i 50 odsto nego u Hrvatskoj.

Kod Hrvata plata samo duplo veća

Vlada Srbije će nastaviti da vodi odgovornu socijalnu politiku kroz sistem podrške energetski ugroženim kupcima, zašta je u budžetu Ministarstva rudarstva i energetike obezbeđeno milijardu i 150 miliona dinara, na godišnjem nivou.

Na taj način, 70.350 domaćinstava u Srbiji ima pomoć u iznosu od besplatnih 120 do 250 KWh električne energije mesečno, u zavisnosti od broja članova domaćinstva, navedeno je u saopštenju Ministarstva energetike.

Komentari 46

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Cvele

Jeste sam kilovat najmanji. Ali kada se dodaju parafiskalni nameti i ostale dazbine. Cena tog kilovata je kao Svajcarskoj. Gde je minimalac 4000Ch a u Srbiji 200Ch.Pa narode, glaaajte za SNS....

Uzicanka

PA I PLATE SU NAM NAJMANJE U REGIONU!!!!!!!!!!!

Srb

Sto vise ovih "inteligentnih" poteza, to cemo pre da ih oteramo sa vlasti

special image