Veličanstvena Noć muzike! (FOTO, VIDEO)

Autor:

Beograd još jednom potvrdio da je kulturna prestonica regiona

9
A- A A+

  Noć muzike priredila je veličanstveni koncert Simfonijskog orkestra i Hora RTS-a pod dirigentskom palicom maestra Bojana Suđića za više od 15 hiljada posetilaca na stadionu Tašmajdan. Kao specijalni gosti zvezdane muzičke noći, Hor Kolibri je kod mnogih posetilaca probudio nostalgiju, dok je proslavljeni tenor Amadi Lage pružio sasvim jedinstveni užitak svim prisutnima. Pored publike na stadionu, oko hiljadu ljudi koji su uživo u Tašmajdanskom parku putem video projekcije pratili maestralan koncert, potvrdilo je da je Beograd grad kulture.

Više od 170 izvođača muzikom je povelo publiku na putovanje oko sveta, spajajući virtuoznim melodijama Evropu, Ameriku, Bliski i Daleki istok. Tako je iz Srbije, druga po redu Noć muzike krenula na putovanje kroz više od 20 zemalja prevođena najdivnijim tonovima poznatih kompozicija poput Kan kana, Sirtakija, Karmen, Žikinog kola i Moravca, Nesun Dorme, O Fortune i mnogih drugih.

NAJKULTURNIJA žurka u Beogradu!

Atmosfera na koncertu kulminirala je kada su se začuli prvi taktovi "Marša na Drinu" dok je publika stajaćim ovacijama u ritmu koračnice ispratila neverovatnu izvedbu ovog dela. Koncert klasične muzike na otvorenom doprineo je da svi posetioci uživaju punim čulima, dok su u direktnom TV prenosu građani širom Srbije imali priliku da osete čudesnu atmosferu sa beogradskog Taša.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Besplatan koncert na otvorenom pružio je nesvakidašnji doživljaj mnogobrojnim posetiocima koji nisu krili svoje oduševljenje na kraju koncerta, pa su svojim aplauzima čak dva puta vraćali orkestar na binu kako bi izveo bis. Nakon dvočasovnog koncerta, Noć muzike pod zvezdanim nebom ostavila je bez daha publiku na stadionu, u Tašmajdanskom parku, ali i gledaoce pored malih ekrana.

Može se reći da je Noć muzike postala tradicionalna manifestacija i još jedan od simbola leta u Beogradu.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Pogledajte kako je izgledao događaj za one koji nisu našli mesta na stadionu:

Izvor: Mondo/Predrag Vujić

Sve vesti