MONDO/Tanjug

Tužilaštvo: Pritvor za mladiće iz "bentlija"

Autor:

Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je danas istragu protiv trojice mladića koji su u subotu ujutru presekli kolonu automobila predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predložilo sudu da im odredi pritvor.

124
A- A A+


Istraga je pokrenuta zbog sumnje da su izvršili krivično delo ugrožavanje sigurnosti, rekla je za Tanjug portparol tužilaštva Tatjana Sekulić.

Pritvor je zatražen zbog bojazni da će uticati na svedoke i da će ponoviti krivično delo, dodala je Sekulić.

Incident se dogodio u subotu oko 8.20 casova na kružnom toku na Topčiderskoj zvezdi kada je na vozilo u kome se nalazio predsednik Srbije naleteo automobil "bentli" španskih registarskih oznaka.

Slučaj "Bentli": U Vučićevu kolonu sa 200 NA SAT?

Osumnjiceni su ubrzo uhapšeni, a reč je o radnicima obezbedenja jedne beogradskih diskoteka i klubova.

Prema krivičnoj prijavi, za volanom luksuznog automobila bio je Luka R, a pored njega su bili i Miloš T. i Stevan D, preneli su beogradski mediji koji navode da su oni od ranije poznati policiji po izvršenju različitih krivičnih dela.

Bentlijem naleteli na vozilo u kojem je bio Vučić!

Izvor "Politike" je naveo da mladići nisu imali nameru da preseku kolonu u kojoj se nalazio predsednik Srbije već da je do sudara došlo pošto je vozač "bentlija" "driftovao, odnosno brzo okretao automobil pod punim gasom tako da gume počnu da škripe".

"Bentli" navodno pripada bivšem fudbalskom reprezentativcu Ivici Dragutinoviću, koji nije bio u vozilu.

Istražuje se svaki detalj napada u Topčideru

Povezano

Sve vesti