"Irma" ruši sve pred sobom! (VIDEO)

Autor:

Uragan Irma dostigao je jačinu "bez presedana" u Atlantskom okeanu, saopštili su danas meteorolozi i savetovali stanovnike karipskih ostrva da se sklone pred nadolazećom olujom. Irma već pogodila Barbudu, San Martin...

27
A- A A+

Snažni uragan Irma noćas po lokalnom vremenu je pogodio istočno karipsko ostrvo Barbudu, praćen vetrovima brzine 295 kilometara na čas, saopštio je Američki centar za uragane.

Središte uragana prešlo je preko Barbude, dela ostrvske državice Antigva i Barbuda, oko dva sata noćas po lokalnom vremenu (8.00 po centralnoevropskom vremenu).

Uragan, koji bi mogao i da izazove morske oluje i dalje se kreće prema severpozapadu u pravcu Devičanskih ostrva i Portorika.

Centar oluje bi danas popodne po lokalnom vremenu mogao da prođe oko 50 kilometara od Portorika, a njegove posledice bi kasnije ove sedmice mogle da se osete i na Floridi, iako stručnjaci smatraju da je još prerano prognozirati putanju uragana.

 POGLEDAJTE ZASTRAŠUJUĆI SNIMAK IZ SVEMIRA:

Izvor: youtube

ŽIVOT ILI SMRT: Uragan Irma na maksimumu! FOTO

"Irma je uragan čija je jačina bez presedana u Atlantiku", saopštila je služba Meteo Frans, i upozorila stanovnike ostrva da ostanu u zatvorenim prostorima, prenio je AP.

Izvor: Youtube

Irma je protutnjala i preko francusko-holandskom ostrvu San Martin...

Izvor: YouTubeOVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KRETANJE URAGANA:

Izvor: youtube

Očekuje se da će oluje doneti kišne padavine od 200 do 400 milimetara.

"Irma" i dalje jača, a vetar je dostigao brzinu od 360 kilometara na čas severno od Malih Antila.

Povezano

Sve vesti