• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Država uliva još 120 miliona u RTB Bor?

Izvor Tanjug

Država Srbija pomoći će Rudarsko-topioničarskom basenu (RTB) "Bor" oko otvaranja rudnika bakra i zlata "Cerovo 2".

Iz tog rudnika bi se, preradom u naredne dve decenije, moglo dobiti oko 350.000 tona bakra, 18 tona zlata i skoro 120 tona srebra, pišu današnje "Večernje novosti".

"Da bi se otvorio rudnik 'Cerovo 2', neophodna su ulaganja od oko 120 miliona evra. Mi toliki novac nemamo, ali možemo da uložimo bar deo te sume kako bi rudnik, fazno, počeo sa radom. Na taj način, popunili bismo, većim delom, kapacitete topionice i ne bi, u tolikoj meri, zavisili od uvoza koncentrata bakra", rekao je sagovornik tog lista iz Vlade Srbije, koji nije imenovan.

O, NE: Zbog RTB Bor Grcima "dođemo" 40 miliona $

Ono što je još bitnije, naglasio je, pripremama za otvaranje i početkom eksploatacije "Cerova 2", RTB bi došao u situaciju i da u dogledno vreme "napadne" i najveći rudnik - "Cerovo primarno", za čije bi aktiviranje bilo neophodno investirati oko 300 miliona evra.

MMF veruje u Srbiju: Sledeće godine rast 3,5%

Prema rečima sagovornika "Novosti", pripremama za aktiviranje "Cerove 2" i država podiže vrednost RTB, što joj daje mogućnost bolje pregovaračke pozicije prilikom pregovora o privatizaciji ili strateškom partnerstvu za kompanijama koje su zaintersovane za "Bor".

Komentari 6

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

62

Sve su to sitne pare za stabilab budžet,samo ko će raditi tamo kad skoro da nema nezaposlenih,ili uvoz radne snage iz EU ili povratak penzioneta

Dr Miggyy

OPREZ!! E, ΛV sve je dobro rečeno „Cerovo 2“ će dati bakar 350.000t , srebro 120t i zlato 18t, za svaki slučaj proveriti cifre, ako su tačne to je malo bogatstvo. Jedno si izgubio iz vida, ako rudnik otvara Spaskovski, onako dementnog i zaluvanog poltrončina, trebaće ti investicije ne prognoziranih 120 miliona evra, već iznad tri puta više. I nova linija za topljenje u topionici bakra počelo se sa 80, pa 130 miliona evra i doguralo se iznad trista miliona evra, a o promašajima da ne govorim. Oprez, naslušali smo se bajkolaži i vaseljenskih profita!

xl

Nemamo za RTB, a ima za RTS taksa. E za Bor treba usmeriti taksu. Sram vas bilo!

special image