Da li znate koliko "kaki" pas? (VIDEO)

Pitanje vam verovatno deluje kao šala, ali možda vam neće biti smešno kada izračunate koliko psećeg izmeta svakodnevno završi na beogradskim trotoarima i zelenim površinama... POGLEDAJTE MONDO TV PRILOG!

102
A- A A+

izmet, govno, ulice, ulica, prljavština Foto: MONDO/Goran Sivački


Problem sa kojim se susrećemo svakog dana, pogotovo oni koji žive u centru Beograda...

U zemljama, koje se na ozbiljan način bave problemom psećeg izmeta na javnim površinama došlo se do sledeće računice: pas u proseku kaki 2,3 puta na dan, a prosečna težina psećeg izmeta je 100 grama.

To znači da pas dnevno "proizvede" 230 grama izmeta, nedeljno 1.610 grama, mesečeno 7.130, a godišnje 83.950 grama.

Beograd, prema nekim procenama, ima između 80.000 i 100.000 pasa.

Možete li da izračunate koliko psećeg izmeta završi na beogradskim trotoarima i parkovima, ako, recimo, svaki drugi vlasnik ne čisti za svojim ljubimcem?

Dorćolac se ovako bori sa psećim govancima

Komunalna policija je od početka godine napisala oko dvadesetak kazni vlasnicima koji ne čiste za svojim ljubimcima i "izdala više naredbi". Međutim, iako kazne nisu male za naša primanja, Beograd i dalje ne uspeva da reši ovaj problem.

POGLEDAJTE MONDO TV PRILOG i SAZNAJTE KOLIKE SU KAZNE i KOJA SU OVLAŠĆENJA KOMUNALNE POLICIJE:

Izvor: MONDO

Novo zanimanje u Beogradu: Čistači pseće "kake"

Šta bi po vama trebalo uraditi da bi se rešio ovaj komunalni problem? Da li je potrebno veće angažovanje komunalne policije, uvođenje još većih kazni ili i nekih nerestriktivnih mera?

Liverpul, na primer, planira da savesne građane, koji pomognu u otkrivanju neodgovornog vlasnika, oslobodi godišnjeg plaćanja poreza.

Holandija
, s druge strane, razmišlja o uvođenju specijalnih dronova, koji bi preko senzora za toplotu, "detektovali" izmet i istovremeno slali signal malim robotima koji bi ga zatim čistili.

EVO KAKO SU REŠILI PROBLEM U BEČU

A Minsk izgleda ovako...

Rešenje za "nagazne mine" po gradu (VDEO)

Sve vesti