MONDO/Beta

Niš dobija hotele sa pet zvezdica

Autor:

Dobra vest stiže iz Niša.

2
A- A A+

Hotelski kapaciteti grada Niša naredne godine biće uvećani pošto će biti završena rekonstrukcija hotela "Ambasador" i hotela "Park", najavili su vlasnici pomenuta dva objekta i gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Oba hotela pripadala su svojevremeno preduzeću "Srbijaturist", ali su nakon neuspešne privatizacije te firme, godinama bili ruinirani i bez gostiju.

Vlasnik firme "Maj plejs grup", koja je novi vlasnik "Ambasadora", Ivan Spasić istakao je da će rekonstrukcija hotela biti završena do kraja aprila naredne godine, a već za maj je planirano otvaranje.

"Hotel će imati pet zvezdica, čak će imati i više bodova nego što je potrebno za dobijanje tih pet zvezdica", izjavio je Spasić.

On je istakao da će hotel koji je ranije imao 140 soba sada imati 58 studija, 10 apartmana i dva predsednička apartmana površine 85 kvadrata.

"Hotel će imati mnoge nove sadržaje poput spa centra, konferencijske sale i bilijar sale. Imaći i svoj parking sa 35 mesta, čime će biti rešen problem parkiranja", rekao je Spasić.

Novi vlasnik hotela "Park" Andrija Radojičić rekao je da će tom objektu biti vraćen stari sjaj najverovatnije do kraja godine. On je takođe najavio nove sadržaje u hotelu koji je izgrađen 1936. godine.

"Hotel će između ostalog imati spa centar, kongresnu dvoranu, vidikovac i panoramski lift. Imaće između četiri i pet zvezdica", kazao je Radojičić.

Rekonstrukcija oba hotela prema rečima njihovih vlasnika koštaće otprilike po pet miliona evra, a obezbediće otvaranje oko 200 radnih mesta.

Obilazeći gradilišta gradonačelnik Niša Darko Bulatović kazao je da su gradu potrebni novi hotelski kapaciteti jer je Niš regionalni centar tog dela Srbije.

Bulatović je podsetio da je lokalna vlast pomogla pri obezbeđivanju građevinske dozvole za hotel "Ambasador" pošto taj objekat nikada nije imao upotrebnu dozvolu za rad.

Povezano

Sve vesti
youtube/mondomondo rss
Mondo svudaMobilna verzija
Info
Sport
Zabava
Magazin
MobIT
Servisi
© 2005-2019 Mondo. Sva prava zadržana.