• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kinezi merkaju Ikarbus:Pravićemo buseve na struju?

Izvor Tanjug

Predstavnici srpske vlade razgovarali su o proizvodnji električnih autobusa za javni prevoz sa kineskom firmom Jin Long grupa.

Ministar privrede Goran Knežević razgovarao je danas, zajedno sa premijerkom Anom Brnabić, sa delegacijom kineske Jin Long grupe (Yin Long Group) o mogućnostima za investiranje u Srbiji u oblasti za koju su specijalizovani, a to je, pre svega, proizvodnja električnih autobusa za javni prevoz, saopštilo je Ministarstvo privrede.

Predstavnici Jin Long grupe rekli su na sastanku da brojne kineske kompanije dolaze da investiraju u Srbiju i da se ekonomska saradnja dve zemlje produbljuje prateći projekat "Jedan pojas, jedan put".

U Srbiji ih, kako kažu, najviše zanimaju mogućnost ulaganja u Ikarbus, ali i druge kompanije.

Mercedes prezadovoljan, nastavlja s Ikarbusom

Ministar Knežević je istakao da su mnogobrojni susreti na najvišem nivou između Srbije i Kine doprineli dobrim političkim odnosima, koji su očigledno doneli dvema zemljama i odličnu ekonomsku saradnju.

On je predstavnicima Jin Long grupe poručio da je u Srbiji poslednjih godina poslovna klima znatno popravljena, kao i da će se, ako se odluče da investiraju, u našoj zemlji dobro osećati.

Knežević je dodao da bi Jin Long grupa svoje proizvode mogla da plasira u Srbiji, regionu, a i šire.

Premijerka Brnabić je istakla i da Srbija ima strateški cilj da postane deo Evropske unije, što znači da i uslove poslovanja prilagođava evropskim standardima.

Srbija, dodaje, već sada ima slobodan pristup evropskom tržištu, brojne sporazume o slobodnoj trgovini, recimo sa Ruskom Federacijom i Belorusijom, tzv. preferencijalnu trgovinu sa SAD, strateško partnerstvo sa UAE, sve razvijenije odnose sa Indijom - a to su sve potencijalna tržišta za kompanije koje proizvode u Srbiji.

Komentari 10

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Đomla

Ne treba nam, Vučić je doveo mercedes u Srbiju.

Xi Sin Ping

BRAVO KINEZI👑👑👑👑

Nighthawk

Нека браћо Кинези, имамо ми мерцедес ;)

special image