Otišao je čovek kojeg je volela cela Juga

Autor:

Reakcije na smrt Ljubiše Samardžića pristižu iz čitavog regiona.

19
A- A A+

Vest o smrti Ljubiše Samardžića potresla je ceo region, jer je glumac i reditelj, čija je karijera trajala duže od pet decenija, ostavio neizbrisiv trag u svima koji su odrastali i živeli u bivšoj Jugoslaviji, bez obzira na to u kojoj zemlji žive danas.

Među prvima se od glumca oprostio dramaturg Siniša Kovačević.

Jedan od najvećih životnih udaraca Samardžić je doživeo kada je njegov sin Dragan izgubio bitku sa leukemijom u 34. godini.

Za malo više od godinu dana, izgubili smo LEGENDE

Dirljivu poruku na Instagramu ostavila je glumica Tijana Kondić, kojoj je Samardžić dao prvu ulogu na filmu.

Izvor: YouTube

Na ukazanom poverenju zahvalila se i Iva Štrljić.

I legenda muzike bivše Jugoslavije Lepa Brena oglasila se na društvenim mrežama.

"Zauvek u našim mislima, ljudi koji ostavljaju dubok trag za sobom, svojim delima i svojom toplinom," napisala je pevačica.

"Glumac naše mladosti", "jedan od najvećih glumaca na svetu", "pozdrav velikanu detinjstva, srešćemo se opet", samo su neki od komentara u medijima bivše Jugoslavije, povodom smrti Ljubiše Samardžića.

"Kakva legenda, čovek, ljudina, glumac, šmeker, osmeh, prijatelj… Nijedne uloge nema da ne valja kada je Ljubiša glumio, to se moralo gledati do kraja. Bred Pit od 50 miliona dolara je bio mala maca za njega."

Miris kise na Balkanu(mama Estera) Ljubisa Samardzic ADIO,ADIO KERIDA.....

A post shared by Ljiljana Blagojevic (@ljiljana_blagojevic) on

"Čovek, za razliku od mnogih nije reči rekao protiv nas u ratu i uvek je bio rado viđen gost kod nas. Počivao u miru i hvala ti kao dobrom glumcu i dobrom čoveku," komentar je čitaoca hrvatskog portala.

"Talentovan je neko ko tek počinje karijeru, a Ljubiša je bio jedan od deset najboljih glumaca na svetu," glasi jedan od komentara na sajtu Indexa, koji je glumca nazvao "legendom jugoslovenske i srpske kinematografije".

Izvor: YouTube

"Kakvo je stanje u svetu, možda i ne treba da te žalimo, možda čak i da te zavidimo. Starijim generacijama ostaje da te gledaju, neki da te se podsete, a malobrojni klinci tek da te otkriju. Slava ti, veliki čoveče," komentar je na "Večernjem listu", gde su čitaoci podsetili i da je Ljubiša uvek bio rado viđen gost u Hrvatskoj.

I crnogorski mediji izvestili su o odlasku slavnog srpskog glumca.

"Otišla je još jedna legenda,i glumačka veličina. Vječna ti slava. A današnja deca će biti uskraćena za jedan deo opšte kulture kada je u pitanju Ljubiša, i još mnoge glumačke legende."

Bosanski glumac i voditelj Dragan Marinković Maca napisao je da je bila "čast igrati sa Ljubišom".

A sad adio... Počivaj u miru Kolega. Bilo je prelijepo poznavati Te, igrati sa Tobom. "I ko zna kad, i ko zna gde".

A post shared by Dragan Marinković Maca (@dragan_maca) on

Sve vesti