mondo.rs

Uz žensku tašnu treba i sapun

Autor:

Toliko je prljava da bi trebalo da peremo ruke svaki put kada je dodirnemo…

2
A- A A+

Žene nose torbu sa sobom kuda god da krenu, ali eksperti upozoravaju da baš ovaj modni detalj može da nam ošteti zdravlje.

Naime, naučnici su sproveli studiju kako bi utvrdili na kojim mestima u kući se sakuplja više bakterija nego u WC šolji, a rezultati su u najmanju ruku zapanjujući. Ispostavilo se da su od WC šolje prljavije četkice za zube, daljinski upravljači i peškiri.

Međutim, kako ženska tašna "putuje" gotovo svuda sa damama, a često se čak spušta i na pod, otkriveno je da je to ubedljivo najprljavija stvar.

Jer, dok toalete, kuhinjske radne delove i druga mesta koja glase za prljava često čistimo, zaboravljamo da redovno operemo stvari poput tašne.

S obzirom na to da je tašna tako prljava, zamislite koliko bakterija unesemo u organizam jer ne operemo ruke svaki put kada dodirnemo tašnu?!

Kako se nose različiti modeli tašni (FOTO, VIDEO)

Pored tašne, na četkicama za zube se skuplja veliki broj bakterija, što iz naših usta, što od onih koji "nasele" toalet ako povučemo vodu na vodokotliću, a da pre toga nismo spustili poklopac.

Takođe, na daljinskim upravljačima, tastaturama i ekranima laptopova se naseljava veliki broj bakterija, ako i na peškirima, krpama, tepisima, kuhinjskim sunđerima…

Povezano

Sve vesti