MONDO/Tanjug

Važno obaveštenje Hilari Klinton

Autor:

Hilari Klinton obznanila danas važnu odluku u svom životu...

19
A- A A+Bivša kandidatkinja za predsednika SAD kaže da je i dalje "mnogo boli" poraz od tadašnjeg rivala, aktuelnog predsednika Donalda Trampa, i poručuje da se više neće kandidovati.

"I dalje je veoma bolno. Mnogo boli", rekla je kandidatkinja demokrata za izbore 2016. godine u intervjuu za Si-Bi-Es u prvom u nizu pojavljivanja povodom predstavljanja knjige "Šta se dogodilo".

"Gotova sam s tim da budem kandidat. Kao aktivni političar, gotovo je",dodala je ona, prenosi AFP.

Izvor: youtube

U svojoj novoj knjizi, Hilari Klinton opisuje poraz koji je pretrpela od Donalda Trampa na američkim predsedničkim izborima 2016. godine, priznaje lične greške i brani svoju strategiju u kampanji.

Klintonova nije štedela na kritici Trampa, ali je iznela i nekoliko faktora koji su doprineli njenom porazu, kao što je navodno mešanje Rusije u predsedničke izbore, optužbe bivšeg direktora FBI Džejmsa Komija u vezi sa spornim mejlovima, borba za unutarstranački izbor sa Bernijem Sandersom, a pominje čak i svoj pol, piše AP.

Biografija Hilari Klinton:Laži i bombe po civilima

Osvrnula se i odgovorila na uobičajene kritike njene kampanje, uključujući i to da je ignorisala radničku klasu, na osnovu čega je Tramp zadobio podršku nekoliko saveznih država SAD.

Klintonova se već našla na meti podsmeha zbog toga što planira turneju u cilju promocije knjige baš kroz one savezne države koje su je na kraju i koštale izbora.

Povezano

Sve vesti