• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Teatar Le Studio otvara vrata novog "doma"

Izvor mondo.rs

Nakon pauze teatar Le Studio ponovo otvara svoja vrata, ali na novoj lokaciji - u napuštenom industrijskom kraju Viline vode koji polako postaje novi centar dešavanja.

 Teatar Le Studio nova adresa Izvor: MONDO/Dragana Todorović

Teatar Le Studio, koji je četiri godine uspešno radio u maloj, skrivenoj kući u Venizelosovoj, od 16. septembra 2017. otvara svoja vrata publici na novoj lokaciji, u većem, opet vrlo neobičnom ambijentu, sa proširenim programom i za veći broj ljudi.

"Bili smo svesni da novi, veći prostor može naškoditi intimnoj atmosferi koju smo do sada negovali i po kojoj smo bili specifični, koju naša publika voli, a koja je nama vrlo važna. Ipak, potrudili smo se da sačuvamo “kućnu” atmosferu i zadržimo isti fokus - nama je srećna publika važna, želimo da se ljudi osecaju dobro kod nas, da postanu deo celog čina i da imaju potrebu da ostanu, da nam se vrate - a ne da samo iskonzumiraju i odu", rekli su iz uprave Teatra.

Le Studio se sada nalazi u industrijskom kompleksu u Vilinim Vodama, u Poenkareovoj 26, na drugom spratu i prima od 70 do 100 ljudi. Mnogi umetnici su se potrudili da osvoje ovaj prostor i da od Le Studija kreiraju originalno, prijatno mesto.

"Ulaz ćete lako prepoznati. Umetnici su se potrudili da oslikaju zgradu i da tako na specifičan način naprave putokaz do nas. Popećete se uz stepenište i u ogromnom industrijskom kompleksu, pronaćićete intimni prostor u kome smo i dalje tu da vas dočekamo i družimo se sa vama posle predstave. I dalje su tu fotelje, kauči, dobra muzika, i dalje je scena blizu, i dalje su predstave žive, sveže, hrabre… Ceo tim, i mnogo prijatelja radilo je na uređivanju novog Le Studija. Planiramo da rad na prostoru nastavimo i u budućnosti, verovatno ćemo stalno nešto dopunjavati."

Veći prostor donosi i veće mogućnosti za proširenje programa. Le Studio planira u ovoj sezoni da uvede dan za gostovanja, a vec je krenuo program "Late night show" - "pozorišni" koncerti, tj. koncerti koji se pažljivo slušaju kao da su pozorišna predstava. U maju i junu su vec nastupali: Kralj Čačka, Rain dogs, Cave Dogs i Tamara Jokić. Pored ovog javnog programa, Le Studio planira da proširi i svoje druge aktivnosti.

"Veći prostor nudi priliku da proširimo saradnju sa drugim umetnicima iz Beograda, a i šire, tako što ćemo deliti prostor za rad, ugostiti njihove radionice, predstaviti njihove radove. U planu je kreiranje izložbenog prostora, imamo prostore za ateljee. Želimo da Le Studio bude mesto za ozbiljno istraživanje i zajednicki rad."

SEPTEMBAR U LE STUDIJU

Otvaranje Le Studija je planirano za 16.09. kada je na repertoaru predstava "Istrajnost". Ukoliko ste već pogledali predstavu, ili niste raspoloženi za ovaj vid zabave, možete svratiti na "Kafansku noć sa Dragicom Buneto"m" koja počinje u subotu u 22h. U nedelju 17.09.2017. izvodi se komedija "Raspareni par".

Narednog vikenda (22. i 23.9.) vas očekuje osvežena novom postavom koncertna predstava "Tom Vejtsov Vojcek". Ukoliko ste ljubitelj lika i dela Toma Vejtsa i benda Rain Dogs, ovo scensko-vizuelno-muzičko iskustvo ne smete propustiti.

Mesec zatvara najgledanija predstava Le Studija - komedija "Raspareni par", koja već treću godinu puni pozorište i nasmejava publiku do suza.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE