Ovako je Srbija sinoć preživela "kišicu" (VIDEO)

Najavljeno kao kišica i prolazno naoblačenje, olujno nevreme pogodilo je Beograd i više gradova u Srbiji. Ništa bolje nije bilo ni u Ččaku a u Novom Pazaru padao je grad veličine oraha. Pogledajte video snimke

17
A- A A+

Posle letnjih 35 stepeni koliko je juče bilo u Srbiji, sinoć je stiglo nevreme i spustilo temperaturu za više od 10 stepeni.

Oblaci su se premeštali sa juga ka severu donoseći jak vetar koji je na trenutke bio i olujne jačine, preneo je RTS.

Izvor: TANJUG

Oko 19 časova nevreme je zahvatilo pojedine delove Beograda, pa i centar prestonice, a temperatura je za samo jedan sat pala za čak deset stepeni - sa 29 na samo 19 stepeni Celzijusa.

Oluja je oštetila više stabala, a zbog pada kontaktne mreže prekinut je saobraćaj u beogradskom železničkom čvoru.

Stali vozovi, pala mreža kod Savskog mosta

Izvor: TANJUG

U Kragujevcu je sinoć oluja naprasno počela, a vetar je toliko snažno duvao da su se ljudi odmah sklonili sa ulica, prenose beogradski tabloidi.

NEVREME U SRBIJI: Padaju semafori, grad kao orah

Vetar koji je protutnjao Nišom oko 19.30 časova, iznenadio je i ugostitelje u centru grada, pa su tako suncobrani iz kafića završili na stazama za pešake.

U Smederevskoj Palanci, Kruševcu i Loznici vetar je dostizao brzinu od 80 kilometara na sat, a u Paraćinu ima oštećenih krovova i fasada.

Izvor: TANJUG

U Prokuplju je vetar ogromne jačine lomio drveće, a saobraćaj je bio gotovo nemoguć.

Nevreme je zadesilo i meštane Ugrinovaca kod Beograda, gde je na ulicama bilo "vode do kolena".

U Novom Pazaru situacija nije bila ništa bolja. Veliki pljusak pogodio je i ovaj grad, a meštani su trčali po ulicama kako bi našli neki zaklon od grada koji je počeo da pada oko 20 časova.

Tagovi:
Sve vesti