Ne damo Ljubu: Sastanak s ministrom, korak napred

Autor:

Da li je na pomolu rešenje za Osnovnu školu "Svetozar Miletić"? Savet roditelja zemunske škole u kojoj još nije počela školska godina zbog protesta konačno će sesti za sto sa resornim ministrom.

6
A- A A+

svetozar miletić, protesti, ljuba, Foto: Mondo/Goran Sivački

Savet roditelja OŠ "Svetozar Miletić" u Zemunu, u kojoj je u toku protest zbog iznenadne smene poštovanog direktora Miroljuba Mosurovića, saopštio je danas da je za sutra zakazan sastanak sa resornim ministrom.

Čini se da je posle 12 dana protesta na pomolu rešenje ovog problema, koji je uzdrmao beogradsku javnost, pošto roditelji tvrde da je direktor, popularni Ljuba, najviše zaslužan za nesumnjiv uspeh te škole, dok Ministarstvo prosvete navodi da su u školi zabeležene brojne neregularnosti.

Savet roditelja danas navodi da je sa resornim ministrom Mladenom Šarčevićem zakazan sastanak u Ministarstvu u sredu u 7:45.

Ministar o direktoru: Hoću razgovor, ne ultimatum

"Roditelji i kolektiv škole će biti blagovremeno obavešteni o ishodu istog", navodi se u saopštenju dostavljenom Mondu.

Savet roditelja tako je promptno odgovorio na "poziv" ministra, koji je juče u Vrčinu rekao da su njegova vrata otvorena.

"Kada reše da pričamo normalno, ja sam tu. Mi imamo naviku da očekujemo da će sve biti onako kako mi zacrtamo, tako da meni samo ostaje da potpišem nečiji ultimatum. Ali, ja tako ne funkcionišem. Ja primam delegacije od sabajle, kada naprave manju delegaciju, postoji šef kabineta, postoji protokol, zna se kako to ide, ja ću ih uredno primiti, kao što primam svakoga ko se najavi", rekao je ministar.

Roditelji, koji su zabrinuti za ugled škole i kvalitet nastave koji je narušen iznenadnom smenom direktora u koga se "kunu" generacije Zemunaca, prihvatili su poziv "oberučke".

Ovo će biti prilika da predstavnici roditelja, koji su oformili i Pravni tim, predstave ministru svoje viđene stvari i "neregularnosti" zbog kjihje navodno smenje direktor.

OSTAJE ODLUKA - NEMA NASTAVE (BAR) DO PETKA

Đaci od drugog do osmog razreda te škole na nastavu nisu išli niti jedan čes od početka školske godine, a tako ćese nastaviti i do petka, odlučili su u prošli petak roditelji.

Za nastavak potpune obustave nastave i protesta protiv proteklog vikenda je glasalo više od 70 odsto od ukupnog broja roditelja učenika od drugog do osmog razreda, dok se 13,5 odsto njih izjasnilo protiv. Kao i prethodne odluke, i nju su potpisali svi roditelji.

MINISTAR o direktoru Ljubi: NEĆU POPUSTITI

Pravni tim roditelja prethodno je utvrdio neosnovanost rešenje kojim se nalaže smena direktora, a Sindikat OŠ "Svetozar Miletić" je, stavku po stavku, demantovao medijske navode ministra.

S druge strane, svoje stavove o aktuelnoj situaciji ministar Šarčević je izneo više puta u medijima.

U nedavnom gostovanju na televiziji Pink, ministar Šarčević je protest roditelja ocenio kao "šačicu ljudi koja demonstrira politički hepening, i vrši teror nad drugim roditeljima koji žele da im deca idu u školu, ali se ne pitaju".

On je bio striktan da neće "da naseda na klasične ucene i pokušaje manipulacije" i "opstrukcije koje vodi direktor sa nekoliko pulena u školi". Šarčević je ponovio da se u školi radi nezakonito i da "ima tu posla i za druge organe".

Sve vesti