Jurić: Srbija će usvojiti doživotnu kaznu, ako...

Osnivač Fondacije Tijana Jurić, Igor Jurić kaže da će Srbija usvojiti kaznu doživotnog zatvora za ubistvo dece ako celo društvo istraje u toj ideji i kada bude shvate koliko dece godišnje je ubijeno i da su ubice uglavnom povratnici.

9
A- A A+
Igor Jurić Foto: Printscreen/YouTube Igor Jurić

  On je rekao da prave rezultate očekuje za dve godine, kada Krivični zakonik bude izmenjen, saopštila je Fondacija Tijana Jurić.

Jurić je najavio da će jedna od tema na konferenciji o bezbednosti dece "Bezbednost i odgovornost", koja će biti održana u petak u Subotici, biti kazna doživotnog zatvora za ubistvo dece.

On je rekao da će ove godine predavači govoriti o brzoj potrazi za nestalom decom, bezbednom korišćenju interneta, a poseban segment biće namenjen izlaganju pravnika koji će analizirati inicijativu Fondacije za izmenu Krivičnog zakonika i uvođenje kazne doživotnog zatvora.

Jurić je dodao da ohrabruje i činjenica da je Vlada Srbije usvojila Strategiju za suzbijanje trgovine ljudima, ozbiljnog krivičnog dela u kojoj su, u najvećem broju, žrtve deca.

"Međutim, smrtnost dece je i dalje velika, pogotovo kada se radi o porodičnom i vršnjačkom nasilju i to je nešto na čemu treba raditi i što treba sprečiti", rekao je Jurić.

Konferenciju, koja će biti održana u petak, 15. septembra, otvoriće ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

Sve vesti