Jurić: Srbija će usvojiti doživotnu kaznu, ako...

Osnivač Fondacije Tijana Jurić, Igor Jurić kaže da će Srbija usvojiti kaznu doživotnog zatvora za ubistvo dece ako celo društvo istraje u toj ideji i kada bude shvate koliko dece godišnje je ubijeno i da su ubice uglavnom povratnici.

9
A- A A+

  On je rekao da prave rezultate očekuje za dve godine, kada Krivični zakonik bude izmenjen, saopštila je Fondacija Tijana Jurić.

Jurić je najavio da će jedna od tema na konferenciji o bezbednosti dece "Bezbednost i odgovornost", koja će biti održana u petak u Subotici, biti kazna doživotnog zatvora za ubistvo dece.

On je rekao da će ove godine predavači govoriti o brzoj potrazi za nestalom decom, bezbednom korišćenju interneta, a poseban segment biće namenjen izlaganju pravnika koji će analizirati inicijativu Fondacije za izmenu Krivičnog zakonika i uvođenje kazne doživotnog zatvora.

Jurić je dodao da ohrabruje i činjenica da je Vlada Srbije usvojila Strategiju za suzbijanje trgovine ljudima, ozbiljnog krivičnog dela u kojoj su, u najvećem broju, žrtve deca.

"Međutim, smrtnost dece je i dalje velika, pogotovo kada se radi o porodičnom i vršnjačkom nasilju i to je nešto na čemu treba raditi i što treba sprečiti", rekao je Jurić.

Konferenciju, koja će biti održana u petak, 15. septembra, otvoriće ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

Sve vesti