Beogradski polumaraton 3. decembra

Autor:

Beograd dobija novu sportsku manifestaciju, a gradonačelnik Siniša Mali kaže da će do tada biti završeni svi veliki infrastrukturni radovi koji su u toku u srpskoj prestonici.

3
A- A A+

Beogradski maraton odavno je postao jedan od simbola srpske prestonice. U okviru ove sportske manifestacije održava se i polumaraton (trka na 21 kilometar), ali će od ove godine ta trka dpbiti posebno mesto.

Gradonačelnik Siniša Mali najavio je da će 3. decembra biti održan prvi Beogradski polumaraton i obećava da će do tada biti završeni svi veliki infrastrukturni radovi koji su u toku."Posle 30 godina Beogradskog maratona, u našoj prestonici će biti organizovan novi sportski spektakl. Beograd se na ovaj način približava drugim velikim gradovima u svetu, od Budimpešte do Praga, Njujorka i Čikaga, koji u svom kalendaru već imaju trke polumaratona", istakao je Mali.

Mali je bio učesnik polumaratonske trke, a nije isključio mogućnost da bude učesnik i ove 3. decembra.

Direktor „Beogradskog maratona” Dejan Nikolić je precizirao da će prvi Beogradski polumaraton sadržati dve trke - "Beogradskih 21" i "Beogradskih 10”, koje će velikom broju naših sugrađana omogućiti da istrče 21 kilometar ili, ako su manje pripremljeni, 10 kilometara.

Kada je reč o startu i cilju, Nikolić je istakao da se sprema iznenađenje koje će, u skladu sa svetskom tradicijom, romovisati atrakcije srpske prestonice.

Dodao je da je u istoriji Beogradskog maratona kroz cilj prošlo milion i 45 hiljada trkača, a da je promotivna vrednost u vidu slike koja je sa maratona otišla u svet dostigla 63 miliona evra, te da je za tih 30 godina od sponzora obezbeđeno sedam miliona evra za humanitarne svrhe.


Sve vesti