PARTIZAN: U vazduhu turbulentno, na terenu mirno

Miran let i nemirno sletanje crno-belih pred prvu utakmicu Grupe B Lige Evrope protiv Jang Bojsa.

PARTIZAN: U vazduhu turbulentno, na terenu mirno Foto: MONDO/Danijela Pašić

U vazduhu turbulentno, na terenu mirno... Neka tako bude i u četvrtak od 19.00, kada će fudbaleri Partizana započeti prvu utakmicu u svojoj osmoj sezoni u Ligi Evrope.

Prvak Srbije doputovao je u Bern, glavni grad Švajcarske, gde će ga dan kasnije ugostiti vicešampion Jang Bojs, u okviru prvog kola Grupe B masovnije i manje atraktivne UEFA lige.

Ekspedicija Partizana do krajnjeg odredišta je stigla prepodnevnim letom iz Beograda do Bazela, a zatim je crno-bele po sletanju na sever prelepe alpske države čekala vožnja autobusom u trajanju od sat i po.

Veći deo leta protekao je po sunčanom vremenu, mirno i bez većih turbulencija.

Ali...

"Avioletov" boing pred sletanje u Bazel sačekali su sivi olujni oblaci, kiša i vetar.

I dok je jedno krilo bilo upereno visoko ka nebu, drugo je stremilo ka zemlji. Pa, obrnuto i tako nekoliko puta, uz neprijatno drmusanje putnika, kao da starim gradskim autobusom prelazite preko makadama punog rupa.

Izvor: MONDO


Iskusni kapetan "lomio je pticu" boreći se s bočnim vetrovima, navodeći je na pistu aerodroma Miluz. Među putnicima je tinjala nervoza, jer vremenski uslovi, očigledno, nisu bili idealni.

"Majstore, ispravi ga više", začuo se pomoćni trener Andrija Delibašić, više ljut što ne može normalno da završi razgovor sa Ivanom Radulovićem, komentatorom Arene sport, koja će prenositi meč iz Berna, nego uplašen od krivudanja i poskakivanja.

Kapetan kao da ga je poslušao, pa je vrlo brzo, preko ustalasane Rajne, okolnih šuma prošaranim jesenjim bojama i oniskih zgrada tmurnog Bazela, "zalepio" avion za zemlju.

Mukama je bio kraj...

"Ako je u vazduhu bilo nemirno, neka sutra na terenu bude mirno za Partizan", s dozom olakšanja u glasu dobacio je neko iz ekspedicije, dok su se putnici polako spremali da napuste letelicu.

U Bazelu je crno-bele sačekala kiša i temperatura vazduha od 14 stepeni Celzijusovih.

Sve vesti