Đorđević: Video sam MOĆ u našim očima!

Autor:

Selektor biranim rečima govorio o igri svog tima u trijumfu protiv Italije.

9
A- A A+

Reprezentacija Srbije pokazala je da je s pravom bila favorit i ubedljivo pobedila Italiju u četvrtfinalu Eurobasketa!

Trijumfom protiv "Azura", izabranici Aleksandra Đorđevića plasirali su se u polufinale Evropskog prvenstva, a selektor je posle meča pohvalio učinak celog tima.

Pre svega, istakao je želju svojih momaka da zakažu meč protiv Rusije.

"Sjajna utakmica, mnogo ofanzivnih skokova... Možda nam je to dalo prednost. Velika pobeda, okrećemo se sledećem rivalu, Rusiji, znamo ih veoma dobro i bićemo spremni za taj meč", počeo je "Sale Nacionale".

Selektor je posebno istakao defanzivni element uspeha:

"Možda je ovo bila naša najčvršća odbrambena utakmica do sada na turniru. Na tome smo radili. Iz toga smo izvlačili snagu. BIli su ekstremno fokusirani i čestitam im na fizičkoj snazi, na inteligenciji u svakom napadu... Imali smo moć u očima, bili smo spremni za svaku ofanzivu Italijana. Znali smo da imaju odlične šutere, uradili smo odličan posao na njihovim najboljim napadačima Belineliju i Datomeu..."

Na pitanje koliko "orlovi" mogu bolje od večeras prikazanog, Đorđević se nasmejao:

"Mi smo takmičari. Došli smo na takmičenje i ono još traje, na svu sreću, za nas. U svakoj sledećoj utakmici idemo na pobedu i nema šta drugo da se kaže. Nisam onaj ko može da predvidi budućnost. Daćemo sve od sebe da pobedimo", dodao je Đorđević u svom stilu.

Sve vesti