Počivaj u miru, legendo (FOTO, VIDEO)

Autor:

Porodica i prijatelji pokojnog Ljubiše Samardžića, došli su na sahranu kako bi uputili poslednji pozdrav srpskom velikanu.

Počivaj u miru, legendo (FOTO, VIDEO) Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Legendarni srpski glumac, omiljen među generacijama gledalaca na jugoslovenskim prostorima, Ljubiša Samardžić Smoki, preminuo je 8. septembra posle teške bolesti.

Na Novom groblju su se okupili porodica i prijatelji da ga isprate na večni počinak, a po njegovim poslednjim željama, glumac nije sahranjen u Aleji velikana, nego će biti kremiran i počivaće pored svog pokojnog sina Dragana.

Umro Smoki Samardžić, večna mu slava i hvala

Na sahranu je došla njegova porodica - supruga Mira, ćerka Jovana, brat i unuci, kao i brojne kolege - glumci Milan Vasić, Mirka Vasiljević, Kalina Kovačević, Dragan Petrović Pele, Ljiljana Blagojević, Voja Brajović, Radoš Bajić, reditelj Slobodan Šijan, pozorišni reditelj Nebojša Bradić...

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić takođe se danas oprostio od Samardžića.  Velikanu srpskog glumišta, ispisano je na vencu, uz srpsku trobojku, koji je poslao predsednik Srbije.

Izvor: Mondo/Tamara Sekulović

Dosta ljudi je u kapeli na Novom groblju došlo da poslednji put pozdravi legendarnog glumca.

Izvor: Mondo/Tamara Sekulović

Opelo je završeno govorom koji su održale ćerka i unuka Ljubiše Samardžića:

"Uvek si nas negovao pun ljubavi i nežnosti. Bio si drugačiji, svoj. Svoju bol prevazilazio si uz rad i pretvarao u ljubav. Tako ćemo i mi".

Nakon toga je puštena pesma "A sad adio" iz filma "Vruć vetar":

Izvor: YouTube

Ljubiša je rođen je u rudarskoj porodici 19. novembra 1936. godine. Rano je otkriven njegov talenat za glumu, i studirao je kod Bojana Stupice kao stipendista. Prvu ulogu ostvario je u filmu "Igre na skelama".

"Zbogom, prijatelju moj"

Šezdesetih godina prošlog veka, Samardžić je bio jedno od zaštitnih lica domaće kinematografije, i u karijeri je ukupno ostvario 130 uloga na velikom platnu i malim ekranima.

Nadimak "Smoki" dobio je zahvaljujući istoimenom liku kog je tumačio davne 1963. godine, u filmu "Peščani grad".

Izvor: YouTube

Sve vesti