Milosavljević: Gluposti o "B" reprezentaciji

Autor:

Borbeni bek nije sumnjao da će zajedno sa saigračima "zapušiti usta" svima koji su sumnjali u njihov kvalitet.

Milosavljević: Gluposti o "B" reprezentaciji Foto: MN Press

Reprezentacija Srbije ispraćena je na Evropsko prvenstvo sa dozom zebnje zbog brojnih povreda i jednog (ali itekako značajnog) otkaza.

Najveći optimisti bili su selektor Aleksandar Đorđević i sami igrači, a na takmičenju se ovih dana pokazuje da je njihova vera u sopstvene mogućnosti i ono što rade, možda i presudan faktor na putu ka trećoj medalji u poslednje četiri godine.

Kada su ga novinari posle pobede nad Italijom podsetili na hendikepe koji su ovog leta zadesili "orlove", Dragan Milosavljević je samo odmahnuo glavom i dao manje-više isti odgovor kao u intervjuu za MONDO na svečanosti koju je KSS organizovao pred put za Istanbul:

"Ne bih da pričam o glupostima da smo mi 'B' reprezentacija Srbije. Svi koji su ovde imaju kvalitet i mislim da sa Bogdanom u ulozi lidera možemo da ostvarimo ono što smo zacrtali".

Bek Unikahe potvrdio je protiv "azura" da je spreman da ponovo zaigra u evroligaškim mečevima. Za samo 16 minuta je nanizao 10 poena i šest skokova, što je statistički bio njegov najveći učinak na nekoj utakmici Eurobasketa.

"Svi igrači su dali ogroman doprinos. Znali smo da će Italijani teško odgovoriti na našu čvrstu igru. Sada smo u polufinalu, dakle na jednu pobedu od finala i medalje. Odmorićemo se i onda početi da razmišljamo o tome", koncizan je bio Milosavljević.

Polufinale protiv Rusije na programu je u petak od 20.30, dok se u četvrtak u istom terminu sastaju Slovenija i branilac titule Španija.

Sve vesti